Naslovna Najnovije Da li će samohrana majka Milica Dangubić dobiti posao?

Da li će samohrana majka Milica Dangubić dobiti posao?

0

Na današnjoj sjednici Skupštine grada Trebinja odbornici Kluba za pravdu i red postavili su pitanje gradonačelniku Trebinja Ćurić dr Mirku zbog čega skoro godinu dana nema vremena da primi i razgovara sa Milicom Dangubić, 29-ošnjim samohranom majkom dvoje malo djece koja je nezaposlena i živi kao podstanar, a kojoj je suprug iznenada preminuo u korona pandemiji prošle godine.

Tokom sjednice Milica je došla ispred Skupštine grada, ali gradonačelnik i njegov zamjenik nisu željeli da izađu i naprave par koraka i sa njom razgovaraju, a nije potrebno puno, samo malo dobre volje, da se problem riješi…

Ne želim da neko uopšte i pomisli da se ovaj, i neki drugi problemi, koriste u neke političke svrhe i za prikupljanje poseba, i neću kritikovati gradonačelnika jer je jutros pokušao obmanuti javnost. Pohvaliću i njega, i sve ostale, koji pomognu da ova mlada majka dvoje preslatke male djece dobije posao, te riješi stambeno pitanje i izvede svoju djecu na pravi put.

Radnica Pošta Srpske iz Bileće, supruga pokojnog vojvode Rada Radovića, izrazila je spremnost da ranije ode u penziju kako bi ostavila radno mjesto Milici Dangubić, koja ima odgovarajuću stručnu spremu, što je jedan od načina da se problem riješi. Sa druge strane,   za trajno stambeno zbrinjavanje neophodno je između 40 000 i 45 000 maraka, što nije veliki iznos za grad, lokalna preduzeća i privrednike, jer će samo nabavka klavira za Muzičku školu u Trebinju koštati 300 000 maraka.

Ukoliko riješe problem i pomognu Milici javno ću pohvaliti gradske vlasti, jer je svima jasno da je potrebno samo malo dobre volje, jer ljudi na vlasti imaju moć i politički uticaj, da zaposle Milicu u Pošte Srpske te riješe stambeno pitanje preusmjeravanjem određenih stavki u budžetu.

Pogledajte kratak razgovor Milice Dangubić i Đorđa Vučinića, tokom sjednice Skupštine grada Trebinja ..

(Nebojsavukanovic.info)