Naslovna Politika „Da li je Dodik čuo poruku koju mu je poslao Vučić“ Vuković...

„Da li je Dodik čuo poruku koju mu je poslao Vučić“ Vuković pozvao vlast da smanji tenzije

0

Zamjenik predsjednika PDP, Nenad Vuković poručio je danas da je opozicija organizovala dva protesna skupa kako bi ukazali na izborne nepravilnosti, ali da vlast to pokušava da prikaže kao destabilizaciju Srpske.

ruka predsjednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića da srpsko-srpskih sukoba ne smije biti je prije svih upućena Miloradu Dodiku. Očekujemo da je zaista ozbiljno shvati i prestane podgrijavati atmosferu u Republici Srpskoj – rekao je Vuković.

On je istakao da iz opozicije niko nikada nijednu rečenicu nije izgovorio koja bi se smatrala destabilizacijom.

Vuković kaže da su prošla dva velika protesta bez ikakvog bezbjednosnog problema, a govori su bili na temu izbornih manipulacija i krađa.

– Našom retorikom nismo zaoštravali situaciju. Jasno je da su predstavnici vlasti, zajedno sa svojim analitičarima, prethodnih dana ubacili priče o dešavanjima iz 1997. godine i potencijalnim sukobima unutar Republike Srpske. Zbog takvih neodgovornih istupa i nepromišljenih riječi je reagovao i predsjednik Vučić koji je uputio poruku da srpsko-srpskih sukoba ne smije biti. Očekujemo da Dodik čuje te riječi i poruku koju je dobio a glasi “smanjiti tenzije” – kaže Vuković.

On ističe da jeste demokratsko pravo i vlasti da održi skup koji su najavili, ali i da je veoma bitno da poštuju ono što je rekao predsjednik Srbije.

– Jedina prava aktuelna tema su neregularni izbori i zloupotrebe, a režim pokušava da dezavuiše javnost da je ugrožena Republika Srpska, što isključivo ima za cilj uznemirenje naroda – poručuje Vuković.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube