Naslovna Republika Srpska Banjaluka Da li slučajno Banjaluka ćuti?!

Da li slučajno Banjaluka ćuti?!

0

Top vijest regionalnog karaktera je Danilo Vučić, sin predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, koji je prisustvovao svečanim manifestacijama povodom obilježavanja Dana Republike Srpske.

Zanimljivo je da su sarajevski mediji posvetili veću pažnju posjeti mlađeg Vučića nego i samom obilježavanju Dana Republike Srpske, koji je za njih sporan, kao i odlikovanju koje je Milorad Dodik dodjelio ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

U prvi plan je izbio Danilo Vučić, koji je i ranije godinama unazad dolazio u Banjaluku na obilježavanje Dana Republike Srpske i to se nije tada problematizovalo i nikome nije smetalo.

Odjednom je sada sporno što je sin predsjednika Srbije boravio u Banjaluci i Istočnom Sarajevu i što je imao službenu pratnju pripadnika MUP Srbije, a vjerovatno i policijskih organa zemlje u kojoj je i boravio, što je sasvim normalno, jer se takve mjere preduzimaju u sličnim situacijama.

Stiče se utisak da sada svi uživaju u napadu na mlađeg Vučića, i Sarajevo, ambasade i Banjaluka… Napada se Danilo, a meta je stariji Vučić.

I dok traju ti napadi iz Sarajeva i Zagreba, zvanična Banjauka ćuti, a Republikom Srpskom prolaze razni mešetari koji drža javne tribine, čiji glavni učesnici su upravo oni „Beograđani“ za koje mnogi kažu da su na „jaslama“ Dodika i njegovih ljudi.

Nije teško pogoditi koga predstavljaju glavnim liderom Srba, a kome šalju oštre kritike.

Zato ni ovi napadi na Danila Vučića nisu slučajni, kao što nije ni slučajno što ćute vlast i mediji pod njihovom kontrolom.

Zato i ne čudi što se niko od zvaničnika Republike Srpske nije oglasio tim povodom,a  mnogi smatraju da im čak odgovaraju medijski napadi na Vučića.

Dobri poznavaoci ovdašnjih prilika kažu da to nije slučajno i da to nije napad na Danila nego na Aleksandra Vučića.

Danilo je kolaterala i napadajući na njega šalju se jasne poruke predsjedniku Srbije, jer je više nego jasno da „ne pada snijeg da pokrije brijeg, nego da svaka zvjer pokaže trag“.

Očito je Milorad Dodik napravio neki „žestok dil“, za koji ćemo saznati naknadno.

Sve u svemu biće zanimljiv rasplet ove cijele situacije i oko formiranja vlasti u Sarajevu, ali i budućih odosa u BiH i u regionu.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube