Naslovna Politika Danas zasjeda NSRS, na dnevnom redu redovne teme

Danas zasjeda NSRS, na dnevnom redu redovne teme

0

– Narodna skupština Republike Srpske razmatraće danas prijedloge zakona o društvenom preduzetništvu Republike Srpske, o dopuni Zakona o Fondu za razvoj i zapošljavanje, te o izmjenama i dopunama Zakona o Penzijskom rezervnom fondu Republike Srpske.

Na dnevnom redu su i prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske, o izmjenama i dopunama Zakona o ribarstvu, o obrazovanju odraslih, te o muzejskoj djelatnosti, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Poslanici će razmatrati nacrte zakona o kulturnim dobrima, o međubankarskim naknadama kod platnih transakcija na osnovu platnih kartica, o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjem platnom prometu.

Biće razmatran i konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Republike Srpske u prvom polugodištu ove godine, izvještaj Кomiteta za koordinaciju nadzora finansijskog sektora Republike Srpske za 2020. godinu, te izvještaj o izvršenju plana rada i finansijskog plana Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Srpske za prošlu godinu.

Sjednica će početi poslaničkim pitanjima i odgovorima, odnosno „Aktuelnim časom“.

Početak sjednice zakazan je za 10.00 časova. Ovom sjednicom će predsjedavati potpredsjednik Denis Šulić (SNSD), kome je prenio ovlaštenja predsjednika NSRS Nedeljko Čubrilović.

Kako su juče zvanično potvrdili iz NSRS, Čubrilović je imao neku hirušku intervenciju zbog čega je prenio ovlađenja na potpredsjednika NSRS.

(BN/Srna)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube