Naslovna Izdvajamo Davidović: Vratiću pare gradu, ako oni meni vrate zemljište

Davidović: Vratiću pare gradu, ako oni meni vrate zemljište

0

Đorđe Davidović, vlasnik preduzeća “Ekvator”, kazao je da je spreman da isplati dva miliona KM gradu Banjaluka.

– Spreman sam da vratim novac gradu, ali da oni meni vrate zemljište na Starčevici i da uklone kotlovnicu koju su napravili na njoj – kaže Davidović.

S tim u vezi ističe da će u tom slučaju 5.000 građana ostati bez grijanja.

– Ja to ne želim, a ako gradonačelnik to želi, neka ukloni kotlovnicu i sve što ima na mojoj zemlji, a ja ću mu vratiti novčana sredstva koja sam uredno dobio sudskom presudom – kazao je Davidović.

Prethodno je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke izjavio da je “Viši privredni sud u Banjaluci potvrdio da je sa računa grada nezakonito skinuto dva miliona KM u korist preduzeća “Ekvator”, te je u vezi s tim najavio dalje pritiske da se novac gradu i isplati.

Govoreći o slučaju “Ekvator”, podsjetio je da je grad ostao bez novca spornom cesijom kojom je direktor preduzeća Đorđe Davidović prebacio novac sa firme “Ekvator” na firmu “Banigo građenje”.

– Gradu ovaj novac zakonski pripada, stoga ćemo se boriti svakodnevno da se gradu i vrati, da li u formi dva miliona KM ili u obliku imovine – kazao je Stanivuković.

Podsjećamo da je riječ o slučaju koji se vodio zbog vlasništva nad zemljištem na kojem je izgrađena rejonska kotlovnica na Starčevici. Grad od marta 2022. godine preduzima pravne radnje u ovom slučaju, po čijoj je tužbi iz 2018. godine – odlukom suda sa računa grada povučeno 2.030.169 KM.

Nezavisne

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube