Naslovna Najnovije Detalji akcije “Vagon”: Oduzeta marihuana spremljena za Banjaluku

Detalji akcije “Vagon”: Oduzeta marihuana spremljena za Banjaluku

0
NOVI TRAVNIK – Vlatko Blažević iz Novog Travnika, te Tihomir Gudelj iz Trebinja uhapšeni su u akciji “Vagon” zbog sumnje da su se udružili kako bi trgovali drogom, saznaje “Glas Srpske”.

Kako nezvanično saznajemo, ovom akcijom policije u Banjaluci i Novom Travniku presječen je lanac dopremanja droge u Banjaluku. Blažević i Gudelj praćeni su od početka godine, te je policija saznala da se očekuje kupoprodaja droge, odnosno da će Blažević vozilom dovesti drogu u Banjaluku.

– Droga je pronađena spakovana i spremna za odvoz u skrivenom dijelu Blaževićevog automobila, a od njega su oduzeti i pištolj, kao automatska puška. Pretpostavlja se da je on vjerovatno bio spreman za sukob, ali ga je policija iznenadila i razoružala jer je kod njega pronađen pištolj koji je imao metak u cijevi – ispričao je izvor blizak policiji.

Akcija “Vagon” započeta je u četvrtak kada su pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske uz podršku policajaca MUP-a Srednjobosanskog kantona FBiH, u Novom Travniku uhapsili Blaževića. Nakon toga pretreseno je više lokacija koje je on koristio.

Portparolka MUP-a RS Danica Gnjatović rekla je, navodeći inicijale, da se uhapšeni sumnjiče za izvršenje krivičnog djela u sastavu kriminalnog udruženja, te novlašćenu proizvodnju i promet opojnih droga.

– Prilikom pretresa na više lokacija koje je koristio osumnjičeni V. B. pronađeno je i oduzeto oko 12 kilograma marihuane, više komada vatrenog oružja i municije, dva pancira, nekoliko mobilnih telefona i oko 1.300 evra – kazala je Gnjatovićeva.

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske su u četvrtak u Banjaluci uhapsili Tihomira Gudelja, koji je bio kupac droge. Policija je pretresla objekte i vozila koje on koristi.

Istraga u ovom predmetu još nije obustavljena jer se navodno u vezi sa  osumnjičenima dovodi još osoba. Nakon izvršene kriminalističke obrade Blažević je u petak sproveden u Republičko tužilaštvo uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Gudelj

Tihomir Gudelj je od ranije poznat policiji po debelom dosijeu, te trgovini drogama i krijumčarenju cigareta.

Osuđen je 2007. godine jer je krajem 2003. i tokom 2004. godine učestvovao u krijumčarenju cigareta iz Srbije i Crne Gore u BiH, sa namjerom da ih preveze u Hrvatsku. Tada je prokrijumčareno 19.500 kutija cigareta “marlboro lajt”, 34.900 kutija “danhila”, 5.400 kutija “rakela”, te 1.300 paklica “soverin” cigareta, ukupne vrijednosti 166.265 KM.

(GS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: