Naslovna Region Detalji današnjeg napada na Cetinju

Detalji današnjeg napada na Cetinju

0

Detalji današnjeg napada na Cetinju: Božina Čavor napadom na sveštenike „zahvalio“ Mitropoliji na milosrđu
Sveštenici spriječili fizički sukob, policija stvar dalje procesuirala po zakonu

Rektor Cetinjske bogoslovije, o. Gojko Perović, napadnut je danas na Cetinju dok je bio u društvu sa svojim sinom, javio je ranije naš portal.

Tom prilikom je, prema našim saznanjima, napadnuto je još jedno svešteno lice. Kako saznajemo, otac Gojko je u stanici policije gdje daje izjavu povodom napada. Takođe, nezvanično saznajemo da je napadač Božina Čavor.

Naime, Božina Čavor, agresivni delikvent koji u kontinuitetu napada lica bliska Crkvi (po pravilu slabije od sebe) opet je verbalno nasrnuo na crkvenjaka Nikolu Popovića sa NJeguša, ispred Vlaške crkve na Cetinju, poslije završene Božije službe, saznaje portal IN4S. Čavor je, kako saznajemo, u međuvremenu promijenio ime i prezime – pa se više ne zove kako se zvao cio život, ali su ga sveštena lica lako prepoznala. Eventualni novi fizički napad na Popovića spriječili su sveštenici koji su stali između njih dvojice. Ubrzo je došla policija i stvar je dalje procesuirana po zakonu.

Prema saznanjima našeg portal, Božina Čavor je neko ko godinama živi i hrani porodicu od novca zarađenog na crkvenom (manastirskom) imanju. On već duže vrijeme ne plaća kiriju niti poštuje ugovor sklopljen sa Mitropolijom u vezi zemlje koju je od Crkve svojevremeno dobio na korišćenje.

Učestali napadi na crkvena lica i prijetnje koje im posredno šalje vjerovatno su način na koji on želi da im zahvali za milosrđe učinjeno prema njegovoj porodici.

Podsjetimo, ovo je samo još jedan u nizu fašističkih nasrtaja na sveštenstvo, nakon upada u Cetinjski manastir i varvarskog napada na zgradu i učenike Bogoslovije.

In4s.com

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: