Naslovna Izdvajamo Detalji hapšenja vođe „Pink Pantera“ (VIDEO)

Detalji hapšenja vođe „Pink Pantera“ (VIDEO)

0

Predrag Vujošević (47), zvani Marko Crnogorac, kog su sve svjetske policije označile kao glavnog šefa bande „Pink panter“, uhapšen je u subotu u Španiji na Kanarskim Ostrvima. Sa njim su „pala“ i četvorica pripadnika „škaljarskog klana“, kod kojih je policija pronašla 408 kilograma kokaina, kao i pola miliona evra u gotovini.

Kako su prenijeli španski mediji, ova grupa bila je pod prismotrom od prošlog novembra, kada su u dva navrata pokušali da “operu” više od 400.000 evra.

Kada je čuo da je policija upala u luksuznu vilu u kojoj je živeo, “pink panter” je iskočio kroz prozor, ali ga je policija uhvatila. Pretresom kuće pronađeno je 408 kilograma kokaina i pola miliona evra koji se dovode u vezu sa “škaljarcima”.

Predrag Vujošević se povezao sa crnogorskim mafijaškim klanom nakon što je izašao iz zatvora u Francuskoj, gdje je robijao zbog pljačke jedne manje juvelirnice. Inspektori utvrđuju kakva je tačno veza između “pantera” i “škaljaraca””, navode španski portali, a prenosi Informer.

Uhapšenog Predraga Vujoševića svetske policije su označile kao glavnog šefa “Pink pantera”, koji osmišljava pljačke i vrbuje kradljivce za razbojništva.

“Pink panteri” su dobili to ime upravo zbog ekipe koju je predvodio Vujošević prilikom pljačke juvelirnice “Graf ” u Londonu.

On je sa svojom bandom 20. maja 2002. godine opljačkao juvelirnicu “Graf ” u Londonu i odneo dijamante vredne vrtoglavih 27 miliona evra. Tada su inspektori “Skotland jarda” uspeli da uhapse jednog Vujoševićevog saučesnika. Kod njega je pronađen dijamant vredan šest miliona evra, koji je bio sakriven u kutiji za kremu, baš kao u kultnom filmu “Pink panter”.

Predrag Vujošević je uspio da izbegne to hapšenje, ali je već krajem 2003. godine “pao” u Njemačkoj. U toj zemlji je osuđen na tri i po godine zatvora jer je u Frankfurtu opljačkao dvije zlatare, iz kojih je ukrao satove i nakit vredan više miliona evra. Po izlasku iz zatvora “panter” se nije smirio, pa je njegovo ime počelo da se dovodi u vezu sa nekom od najvećih pljački u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, Luksemburgu i Švajcarskoj…

Navodno je upravo Vujošević organizovao pljačku juvelirnice u Parizu na Šanzelizeu, a dovodio se u vezu i sa spektakularnom krađom basnoslovno vrednih dragulja iz Luvra, koji nikada nisu nađeni. Takođe, Vujošević je i u februaru 2018. godine u Švajcarskoj bio mozak pljačke zlatare u Luganu, kada su uhapšena trojica Srba, ali ne i on.

– Tokom suđenja koje je počelo prošle godine otkriveno je da je policija mjesecima prisluškivala Srbe. Inspektori su prislušni uređaj postavili u auto jednog od osumnjičenih i tako sakupljali detalje planiranog razbojništva. Tokom praćenja snimljeno je više od 180 kontakata između članova bande, a “uhvaćen” je i samo jedan razgovor Vujoševića i saradnika. Suđenje je u toku – preneli su švajcarski mediji.

Banda “Pink panteri”, koju čine razbojnici iz Srbije, Crne Gore i regiona, za 22 godine postojanja opljačkala je 370 juvelirnica u 35 zemalja i iz njih ukrali nakit vredan 421 milion evra. Svaku pljačku “Panteri” su izveli gotovo na filmski način i nikada nisu nekoga povredili, a sa mjesta razbojništva su bežali na skuterima, biciklima, električnim trotinetima… Prema informacijama iz Interpola, “Panteri” nemaju čvrstu organizaciju, već je čine ljudi uglavnom sa prostora Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Mnogi od njih je identifikovano i uhapšeno, čak i osuđeno, ali dragocenosti koje su ukrali skoro nikada nisu pronađene ili je nađen vrlo mali dio plijena.

(Blic)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: