Naslovna Najnovije Detalji nesreće kod Leskovca, dijete zadržano u bolnici

Detalji nesreće kod Leskovca, dijete zadržano u bolnici

0

Profesor doktor Goran Stanojević, pomoćnik generalnog direktora za hirurška pitanja, govorio je povodom tragedije koja se dogodila jutros na auto putu Leskovac-Niš, a u kojoj je jedna osoba poginula, dok je više od 20 povrijeđeno.

Pregledano je 16 povrijeđenih u UКC Niš od čega dvoje djece starosti 12 i 8 godina. Prvo dijete staro 12 godina nakon pregleda na Кlinici za dječju hirurgiju je zadržano na liječenju ali je stabilno. Drugo dijete staro osam godina je nakon ukazane prve pomoći pušteno na kućno liječenje, rekao je Stanojević.

– Od 14 odraslih povrijeđenih, muškarac (69) trenutno je u operacionoj sali. Radi se o teškim povredama ruke. Druga osoba, žena stara 59 godina, zadržana je potpuno stabilnih parametara na klinici za ortopediju – rekao je doktor.

Stanojević je rekao da je je muškarac koji je u operacionoj sali zadobio teške tjelesne povrede.

– Operacija ide po planu, očekujemo da sve bude u redu. Druga osoba je potpuno stabilnih vitalnih parametara. Svi povrijeđeni koji su poslati su primljeni. Кapaciteti КC Niš stoje na raspolaganju za sve dalje konsultacije i slanja iz okolnih centara kod nas – rekao je Stanojević.
– Preostalih 12 odraslih osoba nakon ukazane prve pomoći pušteno je na kućno liječenje – zaključio je dr Stanojević.

(Agencije)