22.7 C
Banja Luka

Detalji pokušaja ubistva u Banjaluci: Osumnjičena zaposlena u Pedagoškom zavodu, ženi sipala otrov u kafu

Banjalučanka Nina Ninković (57) osumnjičena za pokušaj ubistva, zaposlena je u Republičkom pedagoškom zavodu RS, a jedno vrijeme bila je načelnica Odjeljenja za osnovno obrazovanje.

Ona je osumnjičena da je od 8. 12. 2022. do 21. 12. 2022. godine, sipala u kafu oštećenoj T.S. iz Banjaluke, materiju opasnu po život i zdravlje u namjeri da je ubije.

Kako se saznaje, žrtva je njena radna koleginica i obje su zaposlene u Pedagoškom zavodu

– Oštećene je sve vrijeme dolazila na posao i ništa nije posumnjala. Ona nije zadobila povrede opasne po život i nije bila hospitalizovana – kazao je izvor iz istrage.

Sagovornici koji poznaju osumnjičenu i koji su poslovno sarađivali sa njom, ispričali su nam da se često žalila na probleme na poslu i tvrdila da trpi mobing.

– Jedno vrijeme je bila smijenjena sa pozicije načelnika Odjeljenja za osnovno vaspitanje i obrazovanje, ali se žalila, te je donesena sudska odluka da se vrati na radno mjesto. Svi su u šoku. Niko nije mogao ni posumnjati da se ovako nešto dešava – ispričao je sagovornik, piše Mondo.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora Ninković zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičena boravkom na slobodi mogla uticati na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičena ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here