Naslovna Crna Hronika Detalji policijske akcije „Golub“ u Istočnoj Ilidži: Zbog droge pao poznati kriminalac...

Detalji policijske akcije „Golub“ u Istočnoj Ilidži: Zbog droge pao poznati kriminalac iz Crne Gore

0

Dragan Gajić (36), poznati kriminalac iz Crne Gore, ponovo je uhapšen u Istočnoj Ilidži zbog sumnje da je umiješan u krijumčarenje većih količina narkotika iz Crne Gore u BiH, saznaje Srpskainfo.

jiću su lisice na ruke stavili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske u nastavku akcije „Golub“.

Radi se o veoma ozbiljnom igraču u kriminalnim krugovima, a koji je godinama poznat svim policijama u regionu i koji je hapšen i osuđivan zbog teških krivičnih djela. Njegovo ime se više puta našlo i na Interpolovoj crvenoj potjernici, međutim i pored toga nastavljao se baviti teškim krivičnim djelima.

Izvor Srpskainfo otkriva da se radi osobi sa veoma dobrim kriminalnim vezama na području BiH i Crne Gore.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske rekli su da su u nastavku akcije „Golub“ Gajića uhapsili službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet  i Policijske uprave Istočno Sarajevo.

– Uhapšeni se sumnjiči da je počinio krivično djelo „Organizovani kriminal“, a u vezi sa krivičnim djelom „Neovlašteni promet opojnim drogama“  – pojasnili su u MUP Srpske.

Prva akcija „Golub“ pokrenuta je sredinom marta prošle godine i tada je uhapšeno osam osoba, a među kojima je bio i Gajić.

Tada je u pretresima policija pronašla i oduzela oružje, municiju, pancirni prsluk, a u sklopu akcije, par mjeseci ranije i nekoliko kilograma marihuane.

Tada su osim Gajića, uhapšeni i Blaženko Rašević, Danilo Đurović, Žarko Joknić, Vlatko Blažević, Srećko Mandić, Adnan Pirić i Marija Gajić.  Akcija se provodila na teritoriji Pala, Foče i Travnika.

Kao što smo naveli, Gajić je imao veoma jaka i ozbiljne veze sa drugim kriminalicma u BiH.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube