Naslovna Najnovije Diana Kajmaković udaljena sa mjesta državnog tužioca

Diana Kajmaković udaljena sa mjesta državnog tužioca

0

Prvostepena disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine donijela je odluku kojom se Diana Kajmaković udaljava od vršenja dužnosti zamjenika glavnog tužioca i tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Odlučujući po zahtjevu Odjeljenja disciplinskog tužioca VSTS-a BiH za privremeno udaljenje od vršenja dužnosti zamjenika glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, Prvostepena disciplinska komisija donijela je odluku kojom se Diana Kajmaković udaljava od vršenja dužnosti zamjenika glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, od dana donošenja odluke 31.10.2022. godine, pa do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka pokrenutog disciplinskom tužbom Odjeljenja disciplinskog tužioca od 21.10.2022. godine.

Disciplinska komisija VSTS-a BiH se, prilikom donošenja odluke, rukovodila činjenicom da su ostvareni zakonom predviđeni uslovi iz člana 77. tačke (c) i (d) Zakona o VSTS-u BiH za diskreciono privremeno udaljenje, iz razloga što je podnesena disciplinska tužba sa prijedlogom da se tužena oglasi odgovornom i razriješi sa dužnosti zamjenika glavnog tužioca i tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, za radnje koje su obzirom na rukovodnu funkciju koju obavlja, takve prirode da se odgovornost tužene ne bi na pravilan i objektivan način mogla utvrditi bez udaljenja tužene od vršenja dužnosti u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine tokom disciplinskog postupka.

Odjeljenje disciplinskog tužioca VSTS-a BiH podnio je prije 10 dana disciplinsku tužbu protiv tužiteljke Diane Kajmaković, čime je pokrenut disciplinski postupak protiv imenovane.

(Klix)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube