Naslovna Najnovije Đajić probio još jedan rok za Skadar-garažu od 35 miliona KM

Đajić probio još jedan rok za Skadar-garažu od 35 miliona KM

0

Svi oni koji su se nadali bi krajem ove godine konačno mogli bez nerviranja parkirati ispred Univerzitetsko – kliničkog centra u Banjaluci, te usput u njega ući čisti, bez blata na cipelama, na tako nešto mogu da zaborave.  

Parking garaža kod Univerzitetsko – kliničkog centra (UKC) od 35 miliona maraka neće biti završena ove godine, što znači kako će rok za izgradnju biti po drugi put probijen, saznaje portal CAPITAL.

Prvobitni plan je bio da ovaj objekat bude gotov do septembra ove godine, da bi zatim on bio prolongiran do kraja godine.

Kako nam je potvrđeno, izvođač radova ga neće uspjeti završiti do tada. Sa upravom je dogovorio novi datum.

Ugovor je aneksiran, a rok za izgradnju produžen za još šest mjeseci, odnosno do kraja juna naredne godine”, kratko nam je potvrdio vlasnik firme “Marković invest RM”, Rade Marković.

Dodao je da će do tada svi radovi biti sigurno završeni kao i da su ovaj projekat pratili brojni problemi, od pandemije pa do divljanja cijena građevinskog materijala na tržištu.

Iako se u javnosti hvali kako je od UKC-a napravio najbolju bolnicu u regionu, direktor Vlado Đajić ne uspijeva da završi projekat koji bi trebao da riješi problem saobraćajnog kolapsa, a koji je trpi velike kritike od trošenja basnoslovnih 35 miliona KM do toga da garaže nisu prioritet.

Kakve su to detalje dogovorili sa investitorom i da li su predviđeni penali za kašnjenje nismo saznali, jer se direktor na telefon nije javljao.

Podsjećamo, radovi na garaži su počeli u junu 2020. godine.

Riječ je o prvoj fazi, koja obuhvata garažu sa 2.500 parking mjesta na četiri etaže, dok će se u drugoj fazi graditi komercijalni sadržaji.

Dogovoreno je da se plaćanje vrši u 50 jednakih rata, a prema saznanjima CAPITAL-a, ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite redovno servisira svoje obaveze.

Prema računici iz Uprave UKC-a, kroz naplatu parkinga, garaža bi trebala da se otplati za 17 godina.

CAPITAL

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube