20.7 C
Banja Luka

Đajić: Tim ljekara putuje sutra u Hag da pregleda generala Mladića

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da u Hag sutra ujutro putuje tim ljekara koji će pregledati generala Ratka Mladića u pritvorskoj jedinici.

Đajić je naveo da su u timu, osim njega i Milan Stojaković, Nikola Šobot i Siniša Miljković.

On je za Srnu kazao da tim ljekara UKC-a ide da procijeni zdravstveno stanje generala Mladića – da se vidi kako su rađene pretrage, kakvu terapiju prima, da li je potrebno uraditi još nešto od pretraga i drugo.

„Ide kompletan, veoma stručan tim, doktora nauka iz svojih obasti da ga pregledamo i doprinesemo unapređenju njegovog zdravstvenog stanja. Isto tako smo išli pregledati Stojana Župljanina i Miću Stanišića i nakon naše posjete, pregleda i promijenjene terapije oni se osjećaju mnogo bolje. Doprinijeli smo unapređenju njihovog zdravstenog stanja i idemo sad da vidimo možemo li isto tako kod generala Mladića“, objasnio je Đajić.

Kazao je da za Hag putuju sutra u 8.20 časova iz Zagreba, a da će generala Mladića pregledati u srijedu i četvrtak, 21. i 22. februara.

Nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske general Ratko Mladić operisan je 8. januara u holandskoj bolnici kada mu je ugrađen pejsmejker. Već sljedećeg dana vraćen je u pritvorsku sobu u Sheveningenu.

Generalov sin Darko Mladić ranije je izjavio Srni da je za njegovog oca najvažnije da ga pregleda tim ljekara koji govore srpskim jezikom, te da je tim ljekara iz Republike Srpske koji u Hag putuje na eksplicitan zahtjev njegovog oca formiran prema trenutnim potrebama generala.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske služi u haškom pritvoru kaznu doživotnog zatvora.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here