Naslovna Region Dječaci se uboli na korištene igle na plaži kod Šibenika

Dječaci se uboli na korištene igle na plaži kod Šibenika

Majka četverogodišnjaka je za ŠibenikIN ispričala što se dogodilo jutros na plaži te kako ljekari u šibenskoj bolnici optimistično tvrde kako je mala šansa da se djeca zaraze jer su virusi vrlo neotporni na visoke temperature na plažama.

„Kupali smo se jutros u Zablaću na plaži kod zadnjeg mula, gdje je bio prije jedan restoran koji više ne radi. Došla sam na plažu sa svojim djetetom i sinom od prijateljice. Njih dva su se tu igrala i u jednom trenu su mi rekli da ih je nešto ubolo. Onda smo počeli tražiti što ih je to ubolo, pomaknuli smo stvari i shvatili da se tu radi o odbačenim iglama“, kazala je majka dječaka koji se ubo na iglu.

Ispričala je kako su odmah krenuli put bolnice i tamo proveli dva sata, što na transfuziji, infektologiji te na pedijatriji.

„Ovo nisam očekivala na dječjoj plaži. Proveli smo barem dva sata bolnici. Ljekari su mi rekli da je šansa da se djeca zaraze jako mala, jer virusi ne mogu dugo opstati tu kraj mora i sunca, dakle na visokim temperaturama. Trebaju stanicu domaćina da bi preživjeli“, priča majka.

Djeci su izvadili krv i testiratće ih na HIV i na dvije vrste hepatitisa i majka ih mora neko vrijeme promatrati.

„Nakon tri mjeseca slijedi opet testiranje, pa ponovno nakon šest mjeseci. Znam da je svaki roditelj svjestan da postoje ovakve vrste opasnosti. Ali, svejedno bih voljela poslati upozorenje da očito opreza nikad dosta“, zaključila je majka četverogodišnjaka.

(Agencije)