Naslovna Najnovije Đoku Ekvatora ganjaju policija i tužilaštvo

Đoku Ekvatora ganjaju policija i tužilaštvo

0

BANJALUKA – Policijska uprava Banjaluka, po nalogu Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, vodi istragu protiv firme „Ekvator“ Banjaluka i njenog vlasnika Đorđe Đoke Davidovića, saznaje CAPITAL.

Iz PU Banjaluka našem portalu je zvanično potvrđeno da policijski službenici postupaju po zahtjevu Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se odnosi na prijavu više lica protiv preduzeća ”Ekvator” i odgovornih lica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno više krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta.

„Do sada je saslušano više lica i prikupljena određena dokumentacija. U saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom nastavljaju se aktivnosti u vezi navedenog predmeta“, kazali su za CAPITAL u Policijskoj upravi Banjaluka.

CAPITAL nezvanično saznaje da su prethodnih dana u PU Banjaluka ispitani kupci stanova u banjalučkom naselju Novi Borik koje je „Ekvator“ prevario.

Podsjećamo, prevareni kupci stanova u ovom naselju su početkom aprila organizovali proteste ispred kompanije “Ekvator”, zato što im je Davidović prije nekoliko godina uzeo novac za izgradnju stanova koje nije završio

Oni su mu tada poručili da izgradi stanove ili da će ići na „Tunjice“.

Riječ je o vlasnicima stanova u zgradama D-8 i D-7, koje su trebale biti završene još prije četiri godine, a oni ni danas ne mogu da usele u svoje stanove.

Davidović je tada tvrdio da će zgrada D – 8 sigurno biti završena do kraja ove godine, dok će zgrada D – 7 biti započeta krajem maja.

“Niko neće biti oštećen ni za jednu jedinu marku. Mi smo ozbiljna firma koja postoji 30 godina. “Ekvator” će ispoštovati sve ugovorom predviđene obaveze uključujući i penale zbog kašnjenja”, poručio je tada Davidović.

Davidović danas nije odgovorio na telefonski poziv, ali nam je u poruci napisao da je na sastanku sa investitorima iz Londona.

Firma „Ekvator“ u dugovima je do guše, računi su joj blokirani još od 2020. godine pa je pitanje kako uopšte i posluje.

Milionski dug od Davidovića prinudno pokušavaju da naplate i Investiciono – razvojna banka (IRB) RS , ali i Poreska uprava RS i Uprava za indirektno oporezivanje  (UIO) BiH.

Ni ova dugovanja Davidović ne spori, a ne nedostaje mu obećanja da će i to biti izmireno.

CAPITAL: M. Ljubojević

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube