Naslovna Politika Đorđe Vučinić: Ni zrna žita neprijatelju

Đorđe Vučinić: Ni zrna žita neprijatelju

0

Koliko je bila nasušno potrebna i neophodna nova snaga na političkom nebu Republike Srpske, koja je proizvela nove političare bez kojekakvih političkih akademija, već je proizašla upravo iz “običnog” naroda, najbolje govori činjenica da vlast na sve načine želi da nam “podapne nogu”.

Potpredsjednik Denis Šulić očigledno od silnih obaveza i prijema studenata banjalučkog Pravnog fakulteta, pred kojima je iskoristio svaku priliku da im objasni kako ne treba da se ugledaju na Nebojšu Vukanovića, nije stigao da se konsultuje sa ostalim kolegama iz Narodne skupštine Republike Srpske, pa je jutros dao jednu kontradiktornu izjavu.

Iz službe NS RS nas ubjeđuju da imaju viška zaposlenih, te da će oni dodijeliti sekretaricu i vozača Klubu “Za pravdu i red”, te kako nije normalno da imamo svog čovjeka od povjerenja, već da su svi zaposleni profesionalci.

S druge strane, Denis Šulić kaže kako je on ipak zaposlio svog vozača kada je stupio u martu 2020. godine na mjesto potpredsjednika, jer kako kaže tada nije bilo dovoljno vozača.


Podsjetiću i jednu a i drugu stranu da je u tom momentu NS RS brojala sedam klubova poslanika, dok će u novom, 11. sazivu prema broju izabranih poslanika NS RS biti bogatija za dva kluba, odnosno biće formirano čak devet klubova poslanika, a možda čak i deseta ukoliko dvije grupe poslanika NPS i SPS naprave zajednički klub, što ne bi bilo prvi put da dvije stranke naprave fuziju i sačine jedan klub usljed nedostatka broja poslanika (minimalno četiri poslanika formiraju klub).

Gdje se, zaboga pojavi taj višak?

Nikakva druga poruka osim “Ni zrno žita neprijatelju” ne može se pročitati iz njihovih saopštenja, a ukoliko, kao i svi ostali, ne dobijemo ono što nam pripada – srdačno ćemo se zahvaliti i nastaviti borbu.

Može se reći da smo navikli da gdje god se pojavimo stupaju na snagu nova pravila, pa smo tako prvi put u istoriji lokalne samouprave Republike Srpske bili u situaciji da radimo pro bono, jer nam je ukinut odbornički dodatak u trebinjskoj Skupštini, a svakako da smo pokazali da nam njihove opstrukcije samo daju vjetar u leđa.

Velika je čast da baš nas detektuju kao najveći problem i da se u skladu s time i ponašaju, a mi smo svakako navikli na gerilsku borbu, tako da nam ovakvim potezima samo hranite ego.

Neka bude borba neprestana, a ko se zadnji smije – najslađe se smije!

 

Đorđe Vučinić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: