Naslovna Izdvajamo Đorđe Vučinić za „Glas Srpske“: Nećemo samo klimati glavom u Skupštini

Đorđe Vučinić za „Glas Srpske“: Nećemo samo klimati glavom u Skupštini

0
BANjALUKA – Đorđe Vučinić je jedan od najmlađih poslanika koji će sutra u Narodnoj skupštini Republike Srpske položiti zakletvu, a za „Glas“ kaže da će se posvetiti traženju rješenja za probleme običnog naroda, posebno u svojoj Hercegovini.

Vučinić, koji je rođen 1999. godine, je apsolvent Pravnog fakulteta u Novom Sadu, a politička scena mu nije strana jer je i najmlađi odbornik u Skupštini Grada Trebinja, a poslanički mandat u republičkom parlamentu osvojio je kao kandidat liste Nebojše Vukanovića – Za pravdu i red.

Iako bi sutrašnja sjednica trebala biti više formalna i protokolarna, smatra da će biti uzbudljiva.

– Nismo ušli tamo da klimamo glasovom i isključivo glasamo, već da se čuje glas naroda – istakao je Vučinić.

Naglašava da će u fokusu njegovog rada biti problemi sa kojima se bori običan narod.

– Moja Hercegovina je isuviše zapostavljena od strane aktuelne vlasti u Srpskoj. Ključni problem je i odlazak stanovništva. To možemo zaustaviti i tako što ćemo između opština napraviti normalne puteve, a između nekih i jer ih i nema iako smo dobili novac od nekih stranih zemalja. Konkretno je riječ o onom između Nevesinja i Berkovića, za šta je Holandija uplatila blizu tri miliona evra prije nekoliko godina, ali od tog puta ništa nismo vidjeli. Hercegovina se iseljava, moramo ukazati na probleme, ali i na uzročnike, a to je aktuelna vlast – rekao je Vučinić koji je od ove godine apsolvent na Pravom fakultetu u Novom Sadu.

Poslaničke i fakultetske obaveze će, smatra, nekako uskladiti.

– I navikao sam, u neku ruku, jer sam praktično dvije godine volontirao u trebinjskoj skupštini i preko 600 kilometara imao od Novog Sada do Trebinja. Sada je i možda i kraća udaljenost, što je olakšanje, ali su mnogo veći izazovi u Narodnoj skupštini Srpske. Kako će se uskladiti, ne znam, ali neka bude borba neprestana – zaključio je za „Glas Srpske“.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube