Naslovna Izdvajamo Đukin: Vakcine protiv korone krajem februara ili početkom marta

Đukin: Vakcine protiv korone krajem februara ili početkom marta

0

Direktor Doma zdravlja Bijeljina Danijela Đukin rekla je Srni da vakcine protiv virusa korona ova zdravstvena ustanova očekuje krajem februara ili početkom marta.
„Već krajem decembra počeli smo da se pripremamo za dolazak vakcina protiv virusa korona. Vakcine očekujemo krajem februara, početkom marta, ali detaljne informacije saopštiće Institut za javno zdravstvo Republike Srpske. Sve vakcine koje očekujemo doći će na nivou BiH, a potom će se vršiti raspored po domovima zdravlja“, objasnila je Đukinova.

Ona je navela da je već počela nabavka rashladnih vitrina, kao i da su timovi koji su planirani da vrše vakcinaciju prošli edukaciju.

„Odredili smo i prostor za vakcinisanje, a javnost ćemo blagovremeno obavijestiti o detaljima“, rekla je Đukinova, te dodala da će se postupati u skladu sa Pravilnikom o vakcinisanju koji će odrediti Institut za javno zdravstvo.

Vakcinacijom će, napomenula je Đukinova, biti obuhvaćene sve kategorije stanovništva, među kojima su i osobe u domovima za stara lica, kao i osobe koje zbog invaliditeta nisu u stanju doći u prostor planiran za vakcisinisanje, ali će o svim tim detaljima javnost na vrijeme biti upoznata.

Đukinova je napomenula da je Dom zdravlja Bijeljina druga po veličini zdravstvena ustanova primarnog nivoa i uvijek ide korak naprijed.

Ona je podsjetila da je broj osiguranih lica u Domu zdravlja oko 80.000.

Bijeljinski Dom zdravlja je povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, Medaljom zasluga za narod, odlikovala predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

Na prijedlog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, odlikovani su svi zdravstveni radnici i nemedicinski sektor za izuzetne zasluge i doprinos u organizovanju, sprovođenju i pružanju medicinske pomoći, spašavanju ljudskih života, kao i svaki drugi vid podrške i ulaganja u borbi protiv pandemije kovida 19.

„S ponosom sam primila odlikovanje koje je dobila zdravstvena ustanova na čijem sam čelu. Zdravstveni radnici u borbi protiv virusa korona žrtvuju svoje i zdravlje svojih porodica, tako da smatram da je priznanje istinski zasluženo“, rekla je Đukinova.

Prema njenim riječima, zaposleni u Domu zdravlja Bijeljina, koji postoji i radi već 101 godinu, su iskreno i maksimalno posvećeni svom pozivu.

 

(Srna)