Naslovna Republika Srpska Dodik aminovao blokadu Skupštine grada Banjaluka

Dodik aminovao blokadu Skupštine grada Banjaluka

0

Na sastanku člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, rukovodstva Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka i predstavnika stranaka koalicione većine u Skupštini grada zaključeno je da ta koalicija ostaje pri stavu da neće učestvovati u skupštinskim zasjedanjima dok gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u potpunosti ne sprovede odluke gradskog parlamenta.

Danas u prijepodnevnim časovima održan je redovni nedjeljni susret uz kafu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika s rukovodstvom Gradskog odbora SNSD-a Banja Luka na čelu sa Vladom Đajićem i predstavnicima stranaka koje čine koalicionu većinu u Skupštini grada Banjaluka.

Sastanak je, kako navode iz Gradskog odbora SNSD-a, prošao u srdačnoj atmosferi, a doneseni su sljedeći zaključci.

Prvi, koalicija stranaka koja čini većinu u Skupštini Grada na čelu sa SNSD-om je čvrsta i odlučna da svojim radom doprinese opštem napretku građana i Grada Banjaluka.

Drugi, da koaliciona većina u Skupštini grada Bnajaluka ostaje pri zajedničkom stavu da neće učestvovati u skupštinskim zasjedanjima sve dok, kako navode u SNSD-u, aktuelni gradonačelnik Draško Stanivuković u potpunosti ne sprovede odluke koje je donijela Skupština Grada. Prije svega, a to se odnosi na jednokratnu isplatu pune naknade porodiljama u iznosu od 500 КM.

Odbornici stranaka koje čine većinu u Skupštini grada Banjaluka, tvrdi SNSD,  nisu faktor koji blokira procese u gradu, upravo suprotno.

– Кao odgovoran politički partner učestvovaćemo u svim ostalim skupštinskim aktivnostima, a posebno odgovorno i pripremljeno u izradi Prijedloga budžeta za 2022. Očekujemo da se usvoji realan budžet koji će zadovoljiti naš cilj ravnomjernog razvoja cijelog gradskog područja, koji ima za cilj postići vidljiv napredak Banjaluke u svim područjima života i rada u godini ispred nas, navedeno je u saopštenju GO SNSD-a Banjaluka.

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: