Naslovna Politika Dodik i „Osmorka“ programski dogovarali podjelu plijena?!

Dodik i „Osmorka“ programski dogovarali podjelu plijena?!

0

– „Programskoj“ koaliciji SNSD – Osmorka se ne može osporiti inovativnost, jer do sada nismo imali slučaj da se učesnici sastanka sprovode do nepoznate lokacije da bi se razgovaralo o javnim pitanjima – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović kaže da su izjave nakon sastanka na kojem treba da se definišu ključna pitanja za naredne četiri godine, vrlo uopštene.

–  Lijepo je što se konačno govori o ekonomiji, samo ostaje pitanje šta to tačno predstavlja za učesnike sastanka? Da li se to odnosi na pitanja kojima smo se bavili tokom prethodne godine, ukidanje akciza na gorivo i smanjenje stope PDV na osnovne životne namirnice ili se njihov razgovor ipak svodi na „programski“ dogovor oko podjele plijena? – kaže Borenović.

Ističe da se nije čulo ništa konkretno vezano za vraćanje nadležnosti Republici Srpskoj:

– Кako su Dodik i SNSD to promovisali kao pitanje opstanka BiH, dostojanstva i napretka Republike Srpske, za očekivati je bilo da na dan kada su trebale biti oformljeni Vojska, Uprava za indirektno oporezivanje i Visoki sudski i tužilački savjet Republike Srpske, to za njih bude pitanje svih pitanja. Sudeći po izjavama o zajedništvu, dobrim odnosima, svijetloj budućnosti, napretku BiH, ostavljanju po strani onoga o čemu se partneri ne slažu, čini se da je Narodna skupština Republike Srpske opet ponižena, a narod izvaran – ističe Borenović.

Međutim, dodaje on, Milorad Dodik javnosti duguje još jedan veoma bitan odgovor:

– Budući da je rekao da dijeli novac za delegate u Domu naroda, neka odgovori i koliko narodnog novca košta jedan delegat. Zanimljivo je da je samo dan nakon te izjave rekao da je tema sastanka bila i pravosuđe, koje je, čini se, zaboravilo na pojam političke korupcije – poručio je Borenović.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube