30.7 C
Banja Luka

Dodik i Republika Srpska nikada nisu stajali gore

Republika Srpska ima veliku šansu zbog međunarodnih okolnosti uzrokovanih ratom u Ukrajini i moramo raditi na kompromisima kako bismo donijeli projekte u BiH, rekao je ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara BiH Elmedin Konaković na redovnoj konferenciji za medije u Sarajevu.

„Ja hodam po svijetu i lobiram za Bosnu i Hercegovinu, cijelu, onakvu kakvu je ja vidim. Kad dođem tamo pitam ih zašto vi sve nas sankcionišete zbog Dodika? Znate li da mi svi nemamo pristup fondovima zato što se Dodik loše ponaša?

Ja im kažem skinite nam to, da uzmemo za našu djecu nove projekte, škole, puteve… Dodik je na raskrsnici. On sada ima partnere koje ranije nije imao i koji kažu hoćemo da gradimo projekte u Republici Srpskoj.

Nemamo ništa protiv toga, naprotiv. Ako to ne iskoristi… On nema sagovornika u svojim radikalnim svakodnevnim obračunima, barem ne u meni“, kaže Konaković.

„Mi smo znali kakav je Dodik“, ističe Konaković, ali dodaje da su sa „njim takvim“ dogovorili rekordan budžet bh. institucija.

„Dodik i Republika Srpska nikada nisu stajali gore na međunarodnoj sceni, a BiH u posljednjih 10 godina nije stajala bolje. Sad imamo priliku da svi zajedno pomjerimo stvari naprijed ili da Dodik nastavi sa ponašanjem na koje smo navikli i stane sa našim dogovorima koje smo postigli.

Tako će napraviti najveću štetu Republici Srpskoj i svim njenim građanima“, zaključio je šef bh. diplomatije, komentarišući Dodikove stavove o Ustavnom sudu BiH, odnosno njegovo protivljenje imenovanju novih sudija iz Republike Srpske u tu insituciju.

(BN)   Foto: BN
NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here