Naslovna Politika Dodik i SNSD se povlače, to smo vidjeli više puta

Dodik i SNSD se povlače, to smo vidjeli više puta

0

– Očigledno je da se Dodik i SNSD povlače. To je viđeno već nekoliko puta. On trguje samo zarad svojih ličnih interesa i želi da skloni pažnju sa ogromne korupcije za koju je odgovoran on i njegova  vlast i ovaj vladajući režim – kaže Borenović.

– Ako Dodik nastavi sa svojom avanturističkom politikom, nastupiće još veća šteta za narod u Srpskoj, smatra predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

– Mislim da će cijenu avanturizma i kockarskog pristupa bez prave pripreme, platiti cijelo društvo, narod i Republika Srpska. Zbog toga su ovi dani vrlo važni. Mi moramo da ubijedimo narod da se, čak i ako su neki zahtjevi opravdani, ne isplati ulaziti u avanturizam, donositi jednostrane odluke i dovoditi u opasnost Republiku Srpsku, a ona jeste u opasnosti. Ne treba nam nikakav drugi sporazum. Mi samo treba da čuvamo Dejtonski mirovni sporazum – rekao je Šarović u izjavi BN televiziji.

Da Dodik već odustaje od vraćanja nadležnosti tvrdi i predsednik PDP-a Branislav Borenović.

– Očigledno je da se Dodik i SNSD povlače. To je viđeno već nekoliko puta. On trguje samo zarad svojih ličnih interesa i želi da skloni pažnju sa ogromne korupcije za koju je odgovoran on i njegova  vlast i ovaj vladajući režim – kaže Borenović u izjavi BN televiziji.

Vidimo da ništa nema od tih zakona,kaže on, ni u oktobru, ni u novembru, ni do kraja godine i da je upitno da li će uopšte biti sjednica parlamenta.

„Radi se o jednom opasnom režimu koji samo gleda svoj interes, njih ne interesuje Republika Srpska. Otišlo je nekoliko mjeseci koje smo proveli u ovoj krizi koju su napravili, otišlo je nekoliko desetina hiljada ljudi, dug Srpske je još veći, privreda skoro ništa ne radi, a Republika Srpska se nalazi u nekoj vrsti izolacije. Sve negativno što ima u svjetskoj štampi piše se o Republici Srpskoj. Najveću odgovornost za takvo stanje snosi upravo Dodik koji je nejodgovorniji i on je najveća štetočina Republike Srpske, bila i biće – rekao je Borenović.

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: