Naslovna Najnovije Dodik igra igru, u kojoj ne može da pobijedi!

Dodik igra igru, u kojoj ne može da pobijedi!

0

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je za petak posebnu sjednicu o vraćanju nadležnosti, a lider SDA Bakir Izetegović kaže da je to „ćorsokak“.

„Oni to znaju, rade političku agendu, a mi ćemo to poništiti na Ustavnom sudu. Slijedi politička i pravna borba koju je otvorio (Milorad) Dodik, sve će biti vraćeno na nulu“, rekao je Izetbegović u intervjuu za sarajevsku N1 tv.

Na pitanje da li se plaši sukoba, Izetbegović tvrdi da u BiH uvijek može doći do sukoba, ali da pravog razloga za to nema.

„Srpski narod jako komotno živi u BiH. Vlada nad ostalima na 49 odsto teritorije. Kakav je razlog da krenu u nešto što to može da pokvari? Nema razloga. Mislim da ljudi u RS nisu spremni“, rekao je Izetbegović.

Smatra da Dodik igra, kako kaže, „rizičnu igru“ u kojoj ne može da pobijedi.

„Ne može podijeliti BiH, neće mu proći pokušaj vraćanja nadležnosti. On će na tome da gradi kampanju. Ako bude nastavio to da radi i da prelazi crvenu liniju, doći će do sankcija, a onda i krugu oko njega. U ovom času je to diplomatski odgovor. Pokušavaju ga smire i da mu daju nešto“, rekao je Izetbegović.

Za Hrvate je rekao da „imaju frustraciju jer ne mogu da izaberu jednog člana Predsedništva“.

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: