20.7 C
Banja Luka

Dodik jednim potezom pogazio volju naroda pokazanu na referendumu i izbrisao Dan Republike Srpske

– Pokazalo se opet da tom čovjeku ništa nije sveto. Što on duže vlada, Republike Srpske je manje. Republika Srpska i njen dan jesu svetinja, a on mora biti zaustavljen u svojoj razornoj misiji – istakao je Borenović.

Na pitanje „Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske?”, skoro 700.000 ljudi u Republici Srpskoj je jasno i glasno, 25. septembra 2016. godine, odgovorilo – da. To je volja naroda Republike Srpske, volja onih koji su je stvarali i tu volju nije prekrojio niko, pa neće ni Milorad Dodik.

Rekao je ovo predsjednik PDP Branislav Borenović, ističući da je 9. januar istorijska činjenica i narodna volja, provedena 1992. godine i potvrđena 2016. godine, uz poruku: “To je Dan Republike Srpske!”

– Sve simbole postojanosti sa kojima se istinski identifikujemo, najveći izdajnik srpskog naroda i najpoznatiji dezerter, Milorad Dodik, je predao. Predao je grb Nemanjića, dao je himnu „Bože pravde“, a sada kidiše na 9. januar kao Dan Republike Srpske. Mnogi protivnici Republike Srpske su prije Dodika najdirektnije pokušavali da nam uzmu taj dan, ali nisu uspjeli, i to ne smije proći! – istakao je Borenović.
Borenović podsjeća da je Dodik govorio narodu da treba da se srami svako ko ne izađe na referendum, da je 9. januar sveti dan za Republiku Srpsku i da nikada nećemo odustati od 9. januara.

– Pokazalo se opet da tom čovjeku ništa nije sveto. Što on duže vlada, Republike Srpske je manje. Predaje naše simbole, sve manje nas je kao naroda ovdje, uništava svaki naš simbol na koje imamo pravo i sve za šta smo se borili. Republika Srpska i njen dan jesu svetinja, a on
mora biti zaustavljen u svojoj razornoj misiji – istakao je Borenović.

(BN / Foto: Ilustracija)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here