Naslovna Najnovije Dodik me zvao tri puta u danu da dođem u Laktaše

Dodik me zvao tri puta u danu da dođem u Laktaše

0

Pa mene je, kaže Izetbegović, Dodik zvao tri puta u jednom danu preko Džaferovića, Novalića i trećeg prijatelja da dođem kod njega u Laktaše.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović kazao je kako s liderima Osmorke, osim s liderom Naroda i Pravde, ima razgovore i to vrlo ležerne, takođe je otkrio kako ga je Milorad Dodik zvao tri puta, ali da mu nije htio „ići na noge“, kao i da se nije sastao ni sa Draganom Čovićem.

„Dodik je rekao da će Srbi i Hrvati odlučiti ko će od muslimana, kako on kaže, biti vlast. I evo ga naš heroj Kemo Ademović je sebi dozvolio. Nije mogao slutiti da će doživjeti poniženje od Trojke. On je heroj odbrane. Da ste mu prije godinu dana rekli da će sam sebe predložiti i da će svi Bošnjaci biti protiv njega i da će ga Hrvati i Srbi izabrati i da će to dopustiti, ne bi vjerovao.

Čestitam im na tom i na odlascima u Laktaše, Mostar. Gdje im Čović naredi ko ne smije doći, Dodik kako će se formirati vlast. Ne naziva ih Bošnjacima već muslimanima. Ja sam bio pozvan da dođem kod Čovića poslije svih i kod Dodika u Laktaše, odbio sam obojicu. Da im ja idem na noge, a imamo institucije – nema govora”, kazao je Izetbegović za N1.

Pa mene je, kaže Izetbegović, Dodik zvao tri puta u jednom danu preko Džaferovića, Novalića i trećeg prijatelja da dođem kod njega u Laktaše.

„Neću da mu idem na noge. Snimiće me kako na mala vrata ulazim, a imamo kabinete, možemo da se vidimo. Ne treba meni Erdogan niti bilo ko drugi jer je on mene zvao. Imam dignitet da ne odem u situaciju u koju su njih Osmorica otišla“, naglasio je.

(BN) Foto:N1

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube