Naslovna Izdvajamo Dodik na mitingu „Srpska te zove“ ne zna glavni grad svoje države...

Dodik na mitingu „Srpska te zove“ ne zna glavni grad svoje države (VIDEO)

0

Na jučerašnjem mitingu „Srpska te zove“, predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, izazvao je nevjericu i kritike svojim izjavama koje su dovele do zbunjenosti okupljenih građana. U svojoj govoranciji, Dodik je izrekao šokantnu izjavu koja je naišla na osude javnosti i izazvala diskusiju o osnovnom poznavanju teritorijalnih odnosa.

„Sramotno je da jedan Predsjednik ne zna koji je glavni grad svoje države“, navela je jedna od osoba prisutnih na skupu, ogorčena Dodikovim neznanjem.

Naime, Dodik je izjavio: „Beograd je naš glavni grad, Banjaluka je naš glavni grad“, što je izazvalo konfuziju među prisutnima, budući da Republika Srpska ima Sarajevo kao de jure glavni grad, dok je Banjaluka de facto centar političkih i administrativnih aktivnosti.

Ova izjava Dodika nije samo lapsus ili nevješt pokušaj podizanja nacionalne svijesti, već predstavlja ozbiljnu propust koji ukazuje na nedostatak temeljnog znanja o institucijama vlasti u BiH. Kao predsjednik Republike Srpske očekuje se da Dodik posjeduje jasno razumijevanje teritorijalne strukture i položaja svoje države.

Dobro je nama, ko nas sve predstavlja!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: