30.7 C
Banja Luka

Dodik o potpisanom sporazumu „Uz uvažavanje ustavnog poretka, dogovor se može brzo postići“

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da su SNSD, HDZ i stranke „osmorke“ potpisivanjem smjernica, načela i ciljeva u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na nivou BiH, pokazali da ukoliko svi uvažavaju ustavni poredak, onda se i dogovor može brzo postići.

Time smo se rukovodili i sad možemo ići dalje u formiranje vlasti – napisao je Dodik na “Instagramu”.

Dodik, koji je i lider SNSD, naveo je da će Republici Srpskoj u novom Savjetu ministara pripasti četiri ministarska mjesta, a Federaciji BiH šest.

Predsjednik Srpske je napomenuo da je nakon što je u Briselu saopštena odluka o dodjeli statusa kandidata BiH, pozdravio tu odluku šefova vlada i država EU, te najavio da će predložiti svim političkim akterima u BiH i entitetima da od EU do 2027. godine zatraže finansijsku podršku od 20 milijardi evra.

Dodik je podsjetio da je protekle sedmice, osim sastanaka sa delegacijama HDZ-a i stranaka “osmorke”, prisustvovao božićnom prijemu u organizaciji potpredsjednika Republike Srpske Davora Pranjića u Banjaluci i prijemu koji je organizovao predsjedavajući Doma naroda parlamenta BiH Dragan Čović u Sarajevu.

Na manifestaciji “Glasa Srpske”, koji tradicionalno organizuje Izbor najboljih sportista Republike Srpske, Dodik je čestitao sportistima uspjehe na takmičenjima.

– Imao sam poseban sastanak sa svjetskom prvakinjom u boksu Sarom Ćirković te joj zaželio još puno šampionskih titula – dodao je Dodik.

Dodik je naveo da je iz Rima stigla tužna vijest o smrti velikog fudbalera i trenera Siniše Mihajlovića, te da je posjetu Beogradu iskoristio i da mu oda počast u muzeju Fudbalskog kluba “Crvena zvezda”.

Predsjednik Srpske je protekle sedmice prisustvovao i izložbi posvećenoj bivšem potpredsjedniku Republike Srpske Nikoli Koljeviću, a s članovima SNSD-a u Laktašima proslavio je uspješnu izbornu godinu.

Dodik je juče u Beogradu prisustvovao kongresu Socijalističke partije Srbije.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here