Naslovna Politika Dodik odgovorio da li će biti smijenjen Đokić: Ne zadiremo u prijedloge...

Dodik odgovorio da li će biti smijenjen Đokić: Ne zadiremo u prijedloge drugih partija

0
Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik poručio je danas da se ne može miješati u to da li će Petar Đokić ostati ministar energetike i rudarstva s obzirom na to da je ranije bio osuđivan.

Na pitanje novinara da li smatra da je red da i Petar Đokić bude tretiran na isti način kao i dvojica ministara koji su dali ostavke zbog ranijih presuda, Dodik je odgovorio da ne može uticati na odluku koalicionih partnera iz Socijalističke partije.

– On je predsjednik Socijalističke partije koja je na izborima dobila pet poslanika i dio je koalicije koja se pokazala stabilna. Mi ne možemo da zadiremo u prijedloge koje daju pojedine političke partije. Isto kao što ne želimo da nama u SNSD neko govori koga da predlažemo. Isto tako to pravo priznajemo i drugima – rekao je Dodik.

On je dodao da se, svidjelo se to njemu ili ne, mora prihvatiti činjenica da je SP zasebna politička stranka. Dodik kaže da se njegovi zahtijevi sprovode u okviru SNSD, ali i u okviru drugih partija.

– Uvijek postoje iznimci, i mi ne možemo da utičemo na politike drugih partija. Poštujem to da vi želite ovo društvo dovesti do perfektnog stanja, ali politika je nešto drugo – istakao je Dodik.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube