Naslovna Izdvajamo Dodik opet igra na karte nacionalizma i straha, u spotu poziva na...

Dodik opet igra na karte nacionalizma i straha, u spotu poziva na otpor protiv „stranih zavojevača“

0

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik objavio je videospot, pun naboja i nacionalizma, kojim poziva građane na proteste u Banjoj Luci.

Vladajuće strukture organizuju miting zbog odluke CIK-a da ponovo broji glasove s otvorenom mogućnošću ponavljanja izbora za predsjednika RS-a gdje Milorad Dodik ima oko 30 hiljada glasova prednosti ispred Jelene Trivić.

U SNSD-u su se odlučili na proteste nakon što su opozicionari već dva puta izašli na ulice sa zahtjevom da se spriječi izborna pljačka.

„Odbrani otadžbinu, služi narodu, sačuvaj Srpsku“ naziv je jednominutnog videa koji kruži društvenim mrežama, a u kojem se pozivaju Srbi da stanu „protiv stranih zavojevača“.

Uz zvukove trube i bubnjeva, narator poručuje:

„Danas kao i mnogo puta do sada stani uz hrabre pretke protiv stranih zavojevača. Podigni našu trobojku iznad zastave izdaje. Stani pred Miloša, pred Lazara, pred Karađorđa, stani pred Mišića. Pokaži da si potomak Principa i Tepića. Podigni trobojku, stani uz narod, narodnu volju i slobodu Srpske.“

Da se skup organizuje u cilju zaštite fotelje Milorada Dodika govore sljedeće rečenice:

„Odbranit ćemo izbornu volju naroda Republike Srpske! Pozivam građane da nam se pridruže 25. oktobra u parku “Mladen Stojanović” kako bi svi vidjeli kolika je moć našeg okupljanja i koliko volimo Republiku Srpsku“, naveo je.

Ovako se po ko zna koji put „udara“ na emocije građana o navodnoj ugroženosti i tzv. stranim okupatorima, a samo kako bi se SNSD i sateliti u ovom bh. entitetu održali na vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: