30.7 C
Banja Luka

Dodik opet prijeti otcjepljenjem najavio i NSRS

„Postigli smo potpuno jedinstvo, Republika Srpska je potpuno spremna da brani svoj Ustav i okvire Dejtonskog sporazuma“, rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, nakon sastanka sa predstavnicima vladajuće koalicije u institucijama RS i BiH.

„Učesnici sastanka su zajedno odbacili sve optužnice Suda i Tužilaštva BiH, te konstatovali da je to sve politički motivisano“, poručio je Dodik.

S obzirom na to da je Parlamentarna skupština BiH jedina koja može da donosi zakone na nivou BiH, složili smo se, kaže Dodik, da je visoki predstavnik u BiH potpuno nelegitiman i odbacujemo njegovo djelovanje.

„Treba na dnevni red staviti sve nametnute zakone i odluke Visokog predstavnika i ponovo ih razmotriti. Održaćemo sjednicu NSRS, ukoliko bude potrebno, kako bi se regulisao status i nezavisnost Republike Srpske“, rekao je Milorad Dodik i dodao da su svi učesnici složili da srpski predstavnici ne treba da se sastaju sa predstavnicima američkih i britanskih ambasada, kao ni OHR-a.

„Spremni smo da razgovaramo o Izbornom zakonu BiH, ali da se donese Izborno zakon RS, kao i da se smijeni kompletna struktura CIK-a. Dogovorili smo se da u narednom periodu NSRS donese zaključke kojima odbacuje sve namernute odluke Visokog predstavnika u BiH, te da se u budžetu iznađu sredstva za zaposlene u zajedničkim institucijama kada bude bilo potrebno da napuste svoja radna mjesta“, rekao je Dodik.
Staša Košarac (SNSD), ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa poručio je da dok ne dođe na dnevni red Zakon o Ustavnom sudu BIH, nijedan drugi zakon na nivou BiH, neće biti usvojen.
(BN)  Foto:BN
NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here