20.7 C
Banja Luka

Dodik opet vrijeđao ambasadora Marfija: On je jedan običan kreten

Predsjendik Republike Srpske Milorad Dodik komentarisao je i očekivanja od glavnog pretresa u predmetu protiv njega i Miloša Lukića koje je najavljeno za 20. decembar.

Dodik kaže da se suđenje vjerovatno ponovo neće održati, jer su neki advokati, koji su bili uključeni kad je bilo prošlo ročište, rekli da nisu tu, ali sudija to nije uvažio.

„Rečeno je da ne bude 20. decembra, bilo je pitanje može li poslije 25. ili poslije Nove godine, ali oni su namjerno stavili 20.12. Ponovo prave neku ujdurmu.  Nemoguće je to komentarisati objektivno jer da je realno i po zakonu to se ne bi desilo, ali vidjećemo. Ja sam i prije 10 godina osporavao nadležnost Suda i tužilaštva ali sad sam pristao da bi pokazao koliko je to apsurdno i da nema veze sa pravom“, istakao je Dodik.

Dodaje da je to politički sud i pod upravom SDA kao što je to rekao Marfi (ambasador SAD u BiH Majkl Marfi ) samo nije htio da ide dalje, a on je rekao da je obavještajna služba, to svi znaju kako je to povezano.

„Sud i tužilaštvo su pod upravom Američke ambasade i onog Marfija koji pokušava da upravlja procesima u BiH, on je taj koji misli da može da govori šta i ko treba da radi i misli kako treba da izgleda ova zemlja, ali on je jedan obični kreten koji će brzo otići odavde, zaključio je Dodik.

(BN) Foto: BN

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here