Naslovna Izdvajamo Dodik pisao drugu Si Đinpingu: Dolazimo u Peking, radujem se susretu sa...

Dodik pisao drugu Si Đinpingu: Dolazimo u Peking, radujem se susretu sa Vama!

0

„Uvaženi predsjedniče, poštovani druže Si, nadam se da će nam nova godina Zmaja donijeti puno lijepih konkretnih vijesti od Vas, prije svega puno Vaših kreditnih aranžmana, a mi se nadamo dolasku na berzu u Peking da tu prodamo gomilu naših državnih obveznica: one su veoma tražene svugdje u svijetu po dobrim kamatama, u šta će se uvjeriti i Vaši investitori, pa ćemo svi fino zaraditi!“, istakao je predsjednik RS Milorad Dodik u pismu predsjedniku Kine Si Đinpingu povodom ulaska u kinesku novu godinu Zmaja.

„Prošla godina Vodenog Zeca bila mi je veoma teška, a najteže mi je palo što nam je završetak našeg zajedničkog projekta izgradnje autoputa Banjaluka-Prijedor pobjegao brzo k’o ovaj naš obični zec kroz vodu: samo zato što nam neki tamo nezahvalan narod kod Prijedora ne da povoljno svoju imovinu za dioniocu tog puta!

Ali, budite sigurni da ću to uspjeti da završim u ovoj godini Zmaja, uz pomoć mojih geodeta i policajaca, koji rade k’o pravi zmajevi.

Sve će ispasti dobro, jer će godina Zmaja biti veoma uspješna za mene koji sam rođen u znaku Svinje u kineskom horoskopu: tu piše da se nama Svinjama, koje su se oduvijek odlikovale napornim radom i poštenjem, savjetuje da se ne ograničavamo u svojim željama, što meni neće teško pasti, jer se u svojim željama ni do sada nisam mnogo ograničavao.

Piše i što šta drugo, kao da sam ja lično pisao, a ne najveći stručnjaci za horoskop: da će mi moj prirodni pragmatizam pomoći da poboljšam i svoju ličnu finansijsku situaciju, što me posebno raduje!”, objasnio je Dodik.

“Druže Si, u horoskopu se ističe da će me univerzum u ovoj godini obasuti svim blagodetima, a mi takvih blagodeti već imamo puno u našem podzemlju: litijuma, zlata i drugih plemenitih metala. Sada samo treba da sve to iznesemo na svjetlost dana da nas sve obasja: biće mi zadovoljstvo da nam Vi u tome pomognete, a o detaljima ćemo se lako dogovoriti!”, napomenuo je Dodik.

“Sa sobom u Peking dovodim veoma ozbiljan tim mojih saradnika koje sam lično odabrao za naše nove poslove, u skladu sa horoskopskim predviđanjima za najsrećnije znakove u godini Zmaja: premijeru Radovanu Viškoviću sve će ići od ruke jer je rođen u znaku Zmaja, a tu su i dva ministra rođena u znaku Vola, Petar Đokić i Vojin Mitrović.

Za njih posebno važi naša narodna poslovica koja glasi: čovjek se drži za riječ, a vo za rogove. A Đokića i Mitrovića uvijek možeš da držiš za njihove riječi: nikada ništa nisu slagali.

Uz to,  Đokić je naš najveći stručnjak za rudarstvo, a završio je i visoke škole u Londonu, dok je Mitrović jedan od najvećih stručnjaka za menadžment u našem regionu.

Mitroviću kao Volu u horoskopu već je krenulo odlično, baš kao što mu se i predviđa u ovoj novoj godini: znalački održava ravnotežu između posla i života, kako bi firma njegove životne saputnice mogla što prije da obavi posao izgradnje velike solarne elektrane, za koju je dobila koncesiju od naše vlade.

U mom timu su i dva vrsna Konja u horoskopu, dva Nenada: Nešić i Stevandić.

Kako u horoskopu piše, u ovoj novoj godini Konji postižu fantastične profesionalne ciljeve sa entuzijazmom i prilagodljivošću, a ja sam oba Nenada posavjetovao da će te ciljeve najbrže postići tako što će se meni prilagođavati sa još većim entuzijazmom nego do sada, ako hoće da ostanu pobjednici u ovoj našoj trci života, gdje samo najbrži i najhrabriji opstaju!

Sa ovakvim mojim timom, predsjedniče Si, neće više biti zime ni meni ni Vama u našim poslovima: u to ćete se moći lično uvjeriti kada uskoro dođemo kod Vas! Živjeli!“, napisao je Dodik u pismu Si Đinpingu.

Tekst je satiričnog sadržaja

Autor: Slobodan Durmanović/ BN TV  Foto: AP/Arhiva

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: