Naslovna Izdvajamo “Dodik pokušava da osigura krađu još jednih izbora” Vukanović objavio Nacrt izbornog...

“Dodik pokušava da osigura krađu još jednih izbora” Vukanović objavio Nacrt izbornog zakona Srpske, pa otkrio zašto ga njegova lista neće podržati

0

Šef Kluba poslanika liste “Za pravdu i red”, Nebojša Vukanović objavio je danas na svom blogu kompletan Nacrt izbornog zakona Republike Srpske, koji je vlast Srpske pripremila i planira pustiti po hitnom postupku u skupštinsku proceduru.

Vukanović ističe da su predlagači najvećim dijelom prepisali postojeći Izborni zakon Bosne i Hercegovine, ali da je glavna promjena Nacrta zakona ta što bi nadležnosti Centralne izborne komisije BiH, koje se odnose na lokalne izbore, izbor poslanika parlamenta Srpske i predsjednika Srpske, preuzela Republička izborna komisija.

On smatra da je cilj da se izbornim zakonom Republike Srpske “ostavi mogućnost prekrajanja izborne volje i krađa izbora, razrađenim metodama”.

Vukanović kaže da se lider SNSD, Milorad Dodik “uplašio tehničkih izmjena Izbornog zakona BiH, koje su usvojene u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, pa pokušava da osigura krađu još jednih izbora i zato povlači ovakve poteze”.

On dodaje da ostaje da se vidi kakav će biti rasplet situacije.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube