Naslovna Najnovije Dodik potvrdio: Trebaju nam “Comsarovi” projekti

Dodik potvrdio: Trebaju nam “Comsarovi” projekti

0

– Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik potvrdio je da Republika Srpska preuzima propale projekte kompanije “Comsar”, pravdajući taj potez “vraćanjem suvereniteta u oblasti energetike”.

“Podržavam da Vlada Srpske to završi, to je dobro, a cijena treba da bude zasnovana na relevantnim procjenama revizorskih kuća i dogovora partnera. To je uobičajena procedura u svijetu“, poručio je Dodik.

On vjerovatno misli na procjenu koju je CAPITALobjavio još prije tri godine, a koju je naručio vlasnik “Comsara” Rašid Serdarov, prema kojoj njegov biznis u Srpskoj vrijedi 180 miliona maraka.

Iako ruski oligarh Rašid Serdarov i njegov “Comsar” nisu realizovali ni jedan projekat u punom obimu, Dodik tvrdi da oni nisu propali.

Za pojedine kaže on postoje građevinske dozvole koje su ranije plaćene nekoliko miliona maraka.

On je dodao da su na prostoru Ugljevika urađena ispitivanja, kao i pripremni radovi za izgradnju mosta za pristup Hidroelektrani “Mrsovo”, što govori da su netačne informacije da su ovakvi projekti “izgubljeni”.

Podsjećamo, portal CAPITAL je juče otkrio da Dodik preko preduzeća “Gas – Res” planira da kupi Seradarov biznis u Srpskoj koji se uglavnom zasniva na koncesijama u elektro energetskom sektoru.

Informacije sa kojima raspolažemo govore da će sve biti plaćeno preko 100 miliona evra.

(Capital/Srna Foto: Srna/Arhiva)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube