Naslovna Politika Dodik se 15 godina igra sa narodom u Srpskoj!

Dodik se 15 godina igra sa narodom u Srpskoj!

„Vidim da Dodik opet priča svoje priče o nezavisnosti…Već punih 15 godina slušamo iste priče Milorada Dodika o nezavisnosti Republike Srpske, punih 15 godina čovjek petlja i igra se emocijama naroda“, napisao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović na svom Fejsbuk profilu.

„NIКADA niti on, niti bilo ko iz SNSD-a nije pokrenuo niti jedan zvaničan, formalan korak ka ispunjenju tog cilja za koji se navodno zalaže“, naglasio je Borenović i dodao:

„Za razliku od njih, mi jesmo, da pređu sa priče na konkretno, što sam i uspio pronaći u skupštinskom arhivu. Još krajem 2009. godine, nakon nekoliko godina njihovih priča o referendumima o nezavisnosti Srpske, u ime Кluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske predložio sam sljedeći zaključak:

„Narodna skupština Republike Srpske zadužuje Vladu Republike Srpske da u roku od 90 dana pripremi sve neophodne pretpostavke i Skupštini predloži odluku o raspisivanju referenduma o nezavisnosti Republike Srpske“.

Borenović je podsjetio da zaključak nije usvojen, jer ga nije podržao SNSD ni njihovi koalicioni partneri.

„Sjećam se panike kod njihovih poslanika, dok ne znaju šta da rade, čekajući šta će im šef reći. Кad su ga jedva dobili nakon dva sata pauze odgovor je bio jasan: ne glasajte ZA jer mi ne predlažemo referendum o samostalnosti da bismo ga proveli već da bismo imali priču i temu za dnevnopolitička dešavanja i izbore. Toliko o njegovim šarenim lažama o nezavisnosti“, apostrofirao  je Borenović.

Borenović je od Dodika zatražio da narod već jednom više mane više sa svojim ispraznim pričama i najobičnijim petljavinama sa namjerom skretanja pažnje sa ogromnih problema koje su napravili, prezaduženosti, odlazka ljudi, korupcije, opšte nepravde i ovog poslednjeg obračuna sa Banjalukom i Bijeljinom u jeku pandemije.

Na kraju objave Borenović je postavio fotografije prijedlog zaključka i listing glasanja.

„Zvanični akti govore više od svega izrečenog u zadnjih deceniju i po!“, poručio je Borenović.

Borenović je ovo napisao reagujući na izjavu koju je Milorad Dodik dao za Srnu, a u kojoj je rekao da ne vjeruje da će BiH u budućnosti postojati, navodeći da se on zalaže za „miran razlaz BiH i etabliranje Republike Srpske kao nezavisne države“.

Prema njegovim riječima, na teritoriji BiH treba stvoriti tri nezavisne države.

Inače, treba podsjetiti da je ovo „stara matrica“ na kojoj Dodik manipuliše narodom u Republici Srpskoj, obećavajući im lažne referenduma i priče o nezavisnosti Republike Srpske.To se desi svaki put kada mu počne rejting da pada, kao što je u posljednje vrijeme nakon što je izgubio gradonačelnička mjesta u Banjaluci i Bijeljini.

(BN)