Naslovna Najnovije Dodik se pravda opoziciji: Niko ne spominje „Dejton dva“

Dodik se pravda opoziciji: Niko ne spominje „Dejton dva“

0

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je predstavnicima opozicije da niko nije spominjao „Dejton dva“ i da je Dejtonski sporazum devastiran odlukama visokih predstavnika.

„Nastavićemo da postupamo po zaključcima Narodne skupštine – nećemo učestvovati u odlučivanju u Predsjedništvu, Savjetu ministara i Parlamentarnoj skupštini“, naglasio je Dodik za RTRS.

Lideri opozicionih SDS-a, PDP-a i DNS-a, nakon današnjeg sastanka u Banjaluci, poručili su da ostaju privrženi zaključcima Narodne skupštine, kada je riječ o zakonu koji je nametnuo bivši visoki predstavnik Valentin Incko, ali i da su protiv protiv bilo kakvih vrsta raspakivanja Dejtonskog sporazuma o kojima, kako tvrde, u posljednje vrijeme govori lider SNSD-a Milorad Dodik, prenosi Srna.

Nazvali su to avanturom Milorada Dodika, u koju srlja i vodi Republiku Srpsku u krajnju neizvjesnot

Podsjetimo da je Milorad Dodik nakon sastanka sa turskim predsjednikom rekao da „Dejtonski sporazum gotovo ne postoji i da moramo doći do novog dogovora koji može stabilozovati BiH.

„Ja sam za to da se održi teritorijalni integritet BiH, a politički aranžman mora da bude ono što se mi dogovorimo“, kazao je Dodik.

Izrazio je spremnost da prihvati sve dobre prijedloge i usluge predsjednika Erdogana.

Prethodnih dana je pozivao da se pored Turske u dogovor oko BiH uključi i Srbija i Hrvatska.

(BN)