Naslovna Najnovije Dodik u Trebinju: Aerodrom se gradi, a bezbjednosni događaji koji su uznemirili...

Dodik u Trebinju: Aerodrom se gradi, a bezbjednosni događaji koji su uznemirili javnost biće prošlost

0
Srpski clan predsjednistva Milorad Dodik

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Trebinje stabilna lokalna zajednica, što je preduslov da se realizuju svi planirani projekti.

– Drago mi je što se završava duhovni centar u Mrkonjićima zajedničkim novcem Vlada Srbije i RS i lokalne zajednice. Obilaznica je nešto što će se raditi. Pored špekulacija oko izgradnje aerodroma, od ovoga projekta nema odustajanja, o čemu sam prije dva dana razgovarao i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Postoje neke formalnosti koje su malo usporile realizaciju, ali sve je zastalo pomalo zbog pandemije, što ne želimo da nam bude izgovor – istakao je Dodik.

Dodik je naveo da mu je drago što je Trebinje lider u realizaciji projekata podrške porodici u RS, te što je posljednjih dana u ovom gradu posao našlo 40 radnika.

On je dodao da su vlasti RS podržale mnoge projekte u Trebinju i radile zajedno na privlačenju investitora, te da će tako biti i ubuduće.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je naveo da Trebinje ima i da će i ubuduće imati podršku republičkih vlasti oko svih važnih projekata.

On je najavio gradnju obilaznice oko grada, izgradnju kliničkog centra, aerodroma, a jedna od tema razgovora sa srpskim članom Predsjedništva BiH je bila i šta grad treba uraditi kako bi bilo još više sportskih klubova i kako još bolje iskoristiti turističke potencijale juga Srpske.

Sastanku u gradskoj upravi prisustovali su i direktori ERS i Hidroelektrana na Trebišnjici Luka Petrović i Gordan Mišeljić.

Prije sastanka sa lokalnim vlastima srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se sa rukovodsvom Policijske uprave Trebinje.

Novinarima je rekao da će biti riješeni svi slučajevi koji su u posljednje vrijeme uznemiravali javnost u našem gradu.

– Bezbjednost je veoma važna za svaku  zajednicu, kao i dobra saradnja lokalne zajednice i policije, te nulti odnos prema bilo kom obliku kriminala. Događaji koji su uznemirili građane Trebinja biće rješeni, sve se kreće u pravom smjeru, a oni koji se bave kriminalnim radnjama sigurno će manje imati sna, nego do sada. Osnovni preduslov za stabilnost društva je stabilna bezbjednosna situacija –  poručio je Dodik.

 

Leutar.net

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: