Naslovna Izdvajamo Dodik: „Ukoliko se neko usudi dirati imovinu idemo na odvajanje Republike Srpske“

Dodik: „Ukoliko se neko usudi dirati imovinu idemo na odvajanje Republike Srpske“

0

Novoizabrani predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik položio je danas zakletvu u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Dodik je u obraćanju istakao je Republika Srpska impresivna društveno-politička zajednica, poručujući da je mirna, stabilna i uređena Republika oduvijek jedini cilj.

„Ovaj dan koristim da sve pozovem da nas prihvate kao partnere o pitanjima važnim za Republiku Srpsku“, rekao je Dodik dodajući da će u narednom periodu ključna politika biće borba za stabilnost i mir.

On je poručio da će politika predstavnika Republike Srpske ostati poštovanje Ustava BiH, dodajući da međunarodni intervencionizam nije u interesu nikog u BiH, te da neće prihvatiti intervencije koje zadiru u imovinsko-pravne odnose ili druga pitanja važna za Republiku Srpsku, jer će u protivnom zatražiti odvajanje Republike Srpske.

„Ukoliko se bilo ko usudi da zadre u imovinsko-pravne odnose RS bez debate i našeg odraza o tome, napisao je odluku koju ću ja ovdje predložiti o odvajanju Republike Srpske i znam šta govorim u ovom trenutku“, rekao je.

Takođe je ponovio da Kristijan Šmit nije visoki predstavnik u BiH.

„Politički revanšizam nije opcija. I još kažem, ako neko želi da prihvati lažnog visokog predstavnika reagovaćemo“, poručio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: