Naslovna Republika Srpska Dodika nije briga za „Inckov zakon“, narod i Srpsku, njega brine vlastita...

Dodika nije briga za „Inckov zakon“, narod i Srpsku, njega brine vlastita korist

– Dodika nije pretjerano briga ni za nametnuti zakon, koji je donio Valentin Incko, a još manje ga je briga za interes naroda i Republike Srpske. Dodika jedino brine vlastita korist…poručuje Stanić.

– Nema nikakve zajedničke vlade sa Miloradom Dodikom! Njega nije pretjerano briga ni za nametnuti zakon, koji je donio Valentin Incko, a još manje ga je briga za interes naroda i Republike Srpske. Dodika jedino brine vlastita korist. Želeći da spasi svoju glavu, sada namjerava da prevarom i lažnom pričom o srpskom jedinstvu u tu priču pokuša uvući opoziciju. To mu neće poći za rukom – poručio je šef poslaničkog kluba SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić.

On ističe da su enormnom pljačkom budžeta i narodnog novca njegova (Dodikova, porodica, kumovi i prijatelji postali multimilioneri.

„Spasavanje imovine do koje su došli lopovlucima i pljačkom njihov je jedini interes. Sve ostale priče koje plasiraju u javnost su obična laž i zamazivanje očiju naivnih. Srpsko jedinsitvo i interesi Republike Srpske njih ne zanimaju ni sada, kao što ih nisu zanimali ni prije“, kazao je Stanić u intevjuu portalu Moja Hercegovina.

Što se tiče srpskog jedinstva oko zajedničkog stava u vezi s nametnutim Inckovim zakonom o zabrani negiranja genocida, Stanić je mišljenja da će taj zakon proći na isti način kako je i došao.

„Bilo kakvo nametanje zakona neće moći da zaživi u praksi. Ono što je Incko uradio na kraju svog mandata je svakako za svaku osudu. S druge strane, Dodikovo ponašanje, bahaćenje bez pokrića i katastrofalne političke procjene u mnogome su doprinijeli ovome što sada imamo“, kaže Stanić.

Kada su u pitanju kandidati opozicije za predstojeće opšte izbore, Stanić smatra da imenovanje kandidata ne treba da ide previše brzo.

„Suštinski nije važno kad će kandidati biti imenovani, odnosno kad će biti objavljena njihova imena, već je važno da izaberemo one koji će garantovati pobjedu nad kandidatima režima. Inače, ubijeđen sam u to da će ova nakaradna i lopovska vlast doživjeti težak poraz na izborima sljedeće godine. Ono što vam mogu reći jeste to da su se imena kandidata već iskristalisala i da se zna ko bi to trebalo da bude. Međutim, na zvaničnu objavu će se još čekati“, kazao je on.

Na pitanje kakvo je njegovo mišljenje o tome ko bi trebalo da budu kandidati za dvije najvažnije inokosne funkcije, Stanić je odgovorio:

– Smatram da je najbolje da to bude kombinacija mladosti i iskustva. Vjerujem da će na kraju tako i biti. Bezbroj puta je dokazano da je upravo takva kombinacija ona koja donosi uspjeh. Mladost ima svoje prednosti, nosi određenu energiju i svježinu, isto kao što životna zrelost donosi znanje i iskustvo. Vođenje ozbiljne politike nema bez iskustva. Zbog toga je, po mom mišljenju, “miks” mladosti i iskustva najbolji izbor.

(BN)