Naslovna Najnovije Dodika očito boli istina pa mu zato smeta BN

Dodika očito boli istina pa mu zato smeta BN

0

Činjenica je, a to znaju svi – i u BiH i u svijetu, pa i Dodik i njegovi, da jedino Srbija Aleksandra Vučića nije uvela sankcije Rusiji.

Zašto Milorad Dodik svoje otrovne strijele upućuje BN televiziji ili BN portalu, koji je prenio tekst beogradskog lista OBJEKTIV, u kome se navodi da su i Orbanova Mađarska i Dodikova Republika Srpska, kroz institucije BiH, uvele SVE pakete sankcija Rusiji. Srbija nijedan.

Ko laže a ko ne osvjedočili smo se bezbroj puta, pa i ovaj put.

BN profesionalno, istinito i objektivno radi svoj posao. Tako smo i ovaj put uradili kada smo prenijeli tekst beogradskog lista Objektiv, koji je iznio činjnice da se zna ko istinu govori a ko laže.

Dodika očito boli istina

Da je BiH, u čijem sastavu je Republika Srpska i bez koje ne može donositi odluke, uvela sankcije Rusiji potvrdili su svi svjetski i evropski zvaničnici i u prisustvu Dodika, ali sada i njegove vjerne saradnice Željke Cvijanović.

Samo ćemo podsjetiti na posljednju izjavu šefa diplomatije EU Žozefa Borelja koji je nedavno u Briselu članovima Predsjedništva BiH, Željki Cvijanović, Denisu Bećiroviću i Željku Komšiću pohvalio BiH što je osudila agresiju i uskladila se sa sankcijama EU bez presedana protiv ruskog rukovodstva i njene ratne ekonomije.

Borelj je izrazio očekivanja da će tako biti i u buudćnosti.

Treba navesti da se radi o 40-ak različitih rezolucija i paketa sankcija koje je EU uvela Rusiji, a što je prihvatila i BiH.

Ako laže koza ne laže rog! Istina očito boli!

Činjenica je, a to znaju svi – i u BiH i u svijetu, pa i Dodik i njegovi, da jedino Srbija Aleksandra Vučića nije uvela sankcije Rusiji.

Dodika očito boli istina pa mu zato smeta BN.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube