Naslovna Najnovije DODIKOV INAT Smislena politika ili jeftino građenje autoriteta među pristalicama SNSD

DODIKOV INAT Smislena politika ili jeftino građenje autoriteta među pristalicama SNSD

0

Odluka Milorada Dodika da, kako je rekao, “sam sebi uvede sankcije” kad je u pitanju Njemačka, predstavlja nastavak besmislene politike lidera SNSD, koji je zbog ličnog inaćenja u odnosima s najmoćnijim zapadnim državama Republiku Srpsku i njen narod doveo u nepotrebnu i opasnu izolaciju.

Ovo za Srpskainfo tvrdi počasni predsjednik PDP i bivši srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, komentarišući posljednje izjave i poteze aktuelnog člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske.

Naime, nakon što je u Predsjedništvu BiH “zapelo” oko izdavanja agremana novom njemačkom ambasadoru u BiH, Tomasu Fičenu, a pojedini mediji objavili da je do toga došlo jer je Dodik glasao protiv, u javnosti se takođe pojavila informacija da će Njemačka zbog toga “preispitati svoje daljnje ponašanje i podršku BiH”.

Sankcije

Inače, već prilično dugo se spekuliše da će i Njemačka, kao najmoćnija država EU, uvesti sankcije prema lideru SNSD “zbog njegovog antidejtonskog djelovanja”, slijedeći politiku SAD i Velike Britanije, koje su još ranije uvele sankcije Dodiku.

– Da se oni ne bi zamarali, od danas ja sebi uvodim sankcije. Niti imam kakvu imovinu u Njemačkoj, niti planiram ići tamo. Njemačka svojom politikom zastrašivanja neće promijeniti realnost koju živimo, a to je da je BiH neuspješna zemlja – poručio je Dodik.

Slične izjave, podsjećamo, aktuelni srpski član Predsjedništva BiH davao je i u januaru ove godine, kada su SAD proširile listu sankcija protiv Dodika, a koje su prvi put uvedene početkom 2017. godine.

Tada je, između ostalog, Dodik govorio da ga američke sankcije ni najmanje nisu pogodile jer niti ima namjeru putovati u SAD, niti tamo ima bilo kakvu imovinu.

Srpska kao talac

Komentarišući Dodikove izjave, Ivanić, koji je svojevremeno obavljao i funkciju ministra spoljnih poslova BiH, za Srpskainfo tvrdi da ponašanje lidera SNSD “više predstavlja pokušaj građenja ličnog autoriteta kod njegovih pristalica”, nego što u tome, kako kaže, ima bilo šta osmišljeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: