Naslovna Izdvajamo DODIKOVA ČISTKA: Iz SNSD ide jedan od najuticajnih ljudi, EVO KAKO ČISTI...

DODIKOVA ČISTKA: Iz SNSD ide jedan od najuticajnih ljudi, EVO KAKO ČISTI REDOVE

0

Radmanović je ponovo prvi izbor SNSD-a u Banjaluci za Parlamentarnu skupštinu BiH i u redovima vladajuće stranke pokušava na osnovu ove činjenice da predstavi članstvu kako je i dalje važan faktor koji se pita i odlučuje.

Radmanović je dobio mjesto nosioca, ali i dva ozbiljna protivnika iz SNSD-a,  jedan je aktuelni predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija za koga mnogi unutar stranke smatraju da je trebao da bude nosilac liste i koji će zbog toga sigurno dati sve od sebe da napravi što bolji rezultat, a drugi je direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih Milorad Kojić.

Ankete pokazuju da Radmanović u duelu s Tegeltijom i Kojićem nema šta tražiti i da njih dvojica osvajaju direktne mandate u  Predstavničkom domu Parlamenta BiH, Radovan Kovačević je treći i čeka svoju priliku dok je Radmanović na četvrtom mjestu koje ga vodi direktno u penziju.

Prvi porazi Radmanovića

Da je ovo poslednji ples Nebojše Radmanovića vidjelo se kada su objavljene kompenzacione liste SNSD-a. Radmanović je lobirao da nosilac kompenzacione liste SNSD-a bude Snježana Novaković Bursać i da tako njoj obezbijedi novi poslanički mandat, ali je umjesto nje vrh SNSD-a postavio Radovana Viškovića koji nije u dobrim odnosima s Radmanovićem i njegovim ljudima u izbornoj jedinici tri.

Izvor: Nacional.live

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube