16.7 C
Banja Luka

Dodikova kampanja Republiku Srpsku izlaže opasnosti

Republika Srpska ne smije i neće biti talac političke sudbine Milorada Dodika. Postojaće i biće snažna mnogo godina i nakon što Milorad Dodik ne bude na vlasti. – istakao je predsjednik SDS Mirko Šarović.

„Politički je neodgovorno i prema narodu i prema Republici Srpskoj reći da je Republika Srpska Milorad Dodik, što možemo da čujemo ovih dana od njegovih saradnika“ – poručio je Šarović.

On je kazao da kada su smijenjivani predstavnici SDS od strane Pedija Ešdauna i Karlosa Vestendorfa, niko od tih ljudi nije svoj političku sudbinu poistovjećivao sa Republikom Srpskom.

„Dodik na ovoj krizi dizanjem nacionalnih tenzija pokušava da stvori atmosferu koja će mu pomoći da dobije još jedne izbore. To je legitimna partijska kampanja. Ali onda kada bude trebalo nositi odgovornost za postupke u toj, ponavljam, partijskoj kampanji, Dodik ne treba da se krije iza Republike Srpske. Nijedan pojedinac ne smije da se poistovjećuje sa Republikom Srpskom i da svoju političku sudbinu poistovjećuje sa sudbinom srpskog naroda“ – zaključio je Šarović.

(BN)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here