Naslovna Najnovije „DODIKOVA SJENA BEZ AUTONOMIJE“ Salatić poručio da građani neće da Cvijanovićeva bude...

„DODIKOVA SJENA BEZ AUTONOMIJE“ Salatić poručio da građani neće da Cvijanovićeva bude „prazna stolica“ u Predsjedništvu BiH

0

Uspjesi lidera SDS, Mirka Šarovića na polju međunarodne trgovine najznačajnija su dostignuća koja je naša privreda doživjela od rata na ovamo.

Tvrdi ovo šef Sektora za politiku i medije, Stevan Salatić koji kaže da javnost može da pita privrednike iz Republike Srpske u kojem periodu je našoj robi bilo lakše izaći na međunarodna tržišta i kako oni vrednuju politički rad Mirka Šarovića.

– Neka ocjene kako vrednuju Šarovića, a kako vrednuju rad onih koji su nas doveli u međunarodnu izolaciju na čelu sa Željkom Cvijanović, praznom stolicom u Palati predsjednika – rekao je Salatić.

On kaže da građani neće da se “prazna stolica iz kabineta predsjednika prenese u Predsjedništvo BiH”.

Salatić ističe da djelovanje Mirka Šarovića na polju međunarodne trgovine u mandatu 2014 – 2019. godine je pokazatelj da sa istim žarom i odgovornošću lider SDS može da vodi i međunarodnu politiku Republike Srpske u Predsjedništvu BiH“.

On kaže da građani u oktobru biraju između autonomnog čovjeka sa bogatim iskustvom i uspjesima i Dodikove sjene koja nema autonomiju da donese bilo kakvu odluku.

– U složenoj državi kakva je BiH ne možemo dozvoliti da odluke po pitanju spoljne politike donosi osoba koja mora najprije nazvati u Laktaše prije nego glasa. Jer, šta ako joj se Dodik ne javi? – upitao je Salatić.

– Zamislite, kaže on, dogovarate odličan sporazum sa EU i pred sami potpis Cvijanovićeva nazove Dodika, a on se ne javi. Ako smo dozvolili da stolica ostane prazna četiri godine u Palati predsjednika, pitanje međunarodne pozicije Republike Srpske je veoma važno i ta funkcija ne može da obavlja osoba bez autonomije volje – poručio je Salatić.