20.7 C
Banja Luka

Dodikova statua biće postavljena ispred Palate Republike u Banjaluci?!

„Statua predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u prirodnoj veličini biće postavljena ispred Palate Republike u Banjaluci na prijedlog turista iz Evrope i ostatka svijeta koji posjećuju našu prijestonicu!“, objavila  je Vlada Republike Srpske.

„Vlada je u proteklom periodu provela obimno istraživanje među turistima iz Evrope i cijelog svijeta, a jedno od pitanja bilo je: šta vam nedostaje prilikom turističke posjete Banjaluci?

Najčešći odgovori bili su: susret, rukovanje i fotografisanje sa predsjednikom Dodikom!

Međutim, pošto Banjaluku godišnje posjeti skoro 120.000 turista, a ove godine biće ih još više, predsjednik Dodik nije u mogućnosti da svakom od njih izađe u susret: zato je Vlada odlučila da postavi statuu predsjednika pored koje će svaki turista moći besplatno da se fotografiše.

Takođe, na sve četiri strane širokog postamenta, na kome će biti postavljena statua, biće ispisani neki od najčuvenijih Dodikovih citata na nekoliko stranih jezika: tako će se strani turisti upoznati i sa predsjednikovim najsnažnijim političkim porukama, koje će oni zatim širiti dalje u svojim zemljama.

Na taj način, prava istina o Dodikovoj politici brže će pobijediti sve one laži da je predsjednik politički prevarant i lopov, koje se šire o njemu u dijelu svijeta koji nam nije naklonjen!“, saopšteno je iz Vlade.

„Biće ovo vrhunska turistička atrakcija, jedinstvena u svijetu modernih  monumentalnih objekata, jer će u statuu biti ugrađen i video džuboks sa nekoliko muzičkih numera koje izvodi predsjednik Dodik u slobodno vrijeme na slavljima i veseljima!

Tako će se strani turisti upoznati sa činjenicom da predsjednik nije samo svjetski poznata politička zvijezda, nego i jedan od najboljih, ako ne i  najbolji pjevač među predsjednicima u svijetu!

Na tom video džuboksu biće ponuđeno nekoliko muzičkih numera po izboru samog predsjednika, sa nazivima na engleskom, francuskom, španskom, ruskom, kineskom i arapskom jeziku: tekstovi pjesama koje predsjednik pjeva biće titlovani na te jezike, a sve će se to moći slušati, gledati i čitati na malom ekranu koji će biti ugrađen u predjelu stomaka na statui predsjednika Dodika.

Svako ko želi da doživi predsjednika i na ovaj način, trebaće da ubaci kovanicu od pet konvertibilnih maraka u video džuboks, izabere pjesmu i prepusti se užitku!

Onima koji budu prigovarali da to nije jeftino, poručujem da je to jeftinije od pola porcije banjalučkih ćevapa, a neuporedivo je vrednije: kad pojedete 3-4 ćevapa bićete opet gladni za par sati, a samo jedna predsjednikova pjesma nahraniće vam dušu za cio dan! I kada na to dodate potpuno besplatno fotografisanje i rukovanje sa statuom predsjednika – čeka vas kompletan užitak!“, objasnio je ministar trgovine i turizma Denis Šulić.

“Za domaće turiste pripremamo još veće iznenađenje: oni neće morati uopšte da dolaze u Banjaluku, jer će predsjednik Dodik lično doći u svaki grad i svaku opštinu, gdje ćete se svi moći sa njim rukovati i fotografisati! I još će vam lično otpjevati neku od pjesama iz svog bogatog repertoara, a po vašoj želji: i sve to potpuno besplatno, kada bude obilazio vaše gradove i opštine, ako ne prije, a ono pred lokalne izbore u oktobru!“, poručio je Šulić.

Tekst je satiričnog sadržaja

Autor: Slobodan Durmanović

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here