Naslovna Izdvajamo Dodikovi sin i kćerka priznali da su vlasnici ovih firmi…

Dodikovi sin i kćerka priznali da su vlasnici ovih firmi…

U vlasništvu Gorice Dodik su kompanije „Agape“ Banjaluka, „Agro voće“ Aleksandrovac i „Global Liberti“ Laktaši, a u vlasništvu Igora Dodika „Fruit eko“ Gradiška i „Global Liberti“ Laktaši.

Kako prenosi Srna, ovo su danas saopštili sin i kćerka Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a.

Na taj korak da saopšte, kako se navodi u vijesti, Gorica i Igor su se odlučili povodom „učestalog ponavljanja i prenošenja netačnih i neprovjerenih informacija koje je plasirao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, a u želji da javnost informišu transparentno i istinito  tačan broj kompanija čiji su vlasnici“.

U saopštenju se navodi da su u vlasništvu Gorice Dodik kompanije „Agape“ Banjaluka, „Agro voće“ Aleksandrovac i „Global Liberti“ Laktaši, a u vlasništvu Igora Dodika „Fruit eko“ Gradiška i „Global Liberti“ Laktaši.

Podsjetimo da je Stanivuković u više navrata saopštio da je preko 60 firmi u Republici Srpskoj u vlasništvu tri rodbinsko-kumovske porodice Dodik, Zeljković i Radišić.

(BN)