Naslovna Politika Dodiku važnija kumova zgrada nego strane sudije

Dodiku važnija kumova zgrada nego strane sudije

0

Da li je kupovina zgrade od njegovog kuma Mileta Radišića za UIO najvažniji nacionalni interes Republike Srpske, važniji i od toga da ispratimo strane sudije i sačuvamo državnu imovinu?“, pita Bodiroga.

„Milorad Dodik i SNSD su po ko zna koji put prekršili Zaključke Narodne skupštine Republike Srpske i umjesto Zakona o Ustavnom sudu BiH u kome neće biti stranih sudija najavio je da će u avgustu biti održana sjednica Predstavničkog doma na kojoj će biti popunjen Savjet ministara i doneseni Zakon o ombudsmenu, Zakon o slobodi pristupa informacijama i Zakon o VSTS. Ovim je potvrdio koliko je njegova nacionalna politika neiskrena, i da je jedino postojan u svojoj privrženosti Hrvatskoj“, izjavio je poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ognjen Bodiroga.

Očito je, kaže on, da su i u vladajućoj strukturi šokirani Dodikovom izdajom, pa je prinuđen da se sam pere na RTRS-u.

“Od razjarenog Dodika smo samo čuli uvrede i laži na račun SDS, ali ne i odgovor na pitanje zašto je prekršio zaključke Narodne skupštine od 27.juna u kojima je jasno naglašeno da nema usvajanja zakona iz 14 prioriteta dok ne bude usvojen Zakon o Ustavnom sudu i dok ne ispratimo strane sudije? Da li je kupovina zgrade od njegovog kuma Mileta Radišića za UIO najvažniji nacionalni interes Republike Srpske, važniji i od toga da ispratimo strane sudije i sačuvamo državnu imovinu?“, pita Bodiroga.

Možda se Dodik uplašio kucanja SIPA na vrata, kaže on, možda bi i da obezbijedi kumu još koji milion, ali sve to su njegovi lični interesi.

“Ako nema hrabrosti da štiti volju većine u Republici Srpskoj, onda neka se časno povuče. Sramotno je da nakon sarajevske kapitulacije odleti pravo kod svoga prijatelja, predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića i da ni jednom rječju ne pomene Trgovsku goru! Toliko o Dodikovoj brizi za srpski narod“, konstatuje Bodiroga.

Srpska demokratska stranka kao državotvorna stranka, naglašava Bodiroga, neće odustati od Zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske što se tiče novog Zakona o Ustavnom sudu BiH i odlaska stranih sudija.

“To je crvena linija ispod koje Republika Srpska neće i ne smije ići. Кo ode ispod te linije, završiće na istorijskom smetljištu. Takođe, ne dozvoljavamo nikakvo narušavanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, a svako njegovo narušavanje je u ravni događajima 90-tih godina kada su muslimanski i hrvatski poslanici preglasali srpske poslanike i time prekršili Ustav BiH!“, poručio je Bodiroga, saopšteno je iz SDS-a.

(BN) Foto: BN/Arhiva

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube