Naslovna Republika Srpska Dođe turnir u Doboju, a Dodikove dvorane nigdje?!

Dođe turnir u Doboju, a Dodikove dvorane nigdje?!

0

– Gdje na otvaranje TV turnira šampiona? Da li na „poligon kod gimnazije“, kao i prethodne 52 godine, ili u „Dobojsku Arenu“?

Ova pitanja je na fejzbuk profilu postavio Slobodan Vasiljević, povodom današnjeg otvaranja Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona „Doboj 2022“.

Vasiljević na fejzbuku objašnjava da se o tome, gdje na otvaranje turnira, gotovo, kao vic ovih dana priča u Doboju.

„Decenijska želja i potreba da Doboj, kao prestonice BiH rukometa, dobije velelepnu sportsku dvoranu i dalje ostaje u domenu iščekivanja.
23.avgusta.2018 god., Milorad Dodik je položio kamen temeljac za novi sportsku dvoranu, koja će koštati 8 mil.KM, a koja je trebala da bude gotova u periodu otvaranja Međunarodnog rukometog TV turnira šampiona Doboj 2020.“, podsjeća Vasiljević i nastavlja:

„Prođe 2020., kažu imali smo borbu sa epidemijom, prođe 2021. opet ništa, dođe i 2022 (Izborna prim.aut.) i opet ništa.
Što bi Konstrakta rekla: šta ćemo sad?“.

Kako stvari stoje, konstatuje Vasiljević, ne samo da se i ove godine rukomet neće igrati u „Dobojskoj Areni“, nego će još jednu školsku godinu 3.500 srednjoškolaca nastavu fizičkog održavati u radionicama i učionicama.

„Potpuno rušenje „stare dvorane“ za mene je i dalje, u najmanju ruku ,zločin prema javnom dobru, koje je izgrađeno prije 40 godina narodnim novcem, koji su izdvajale mnoge generacije prije nas. I dalje smatram, da je trebalo sačuvati „staru dvoranu“ koja je bila u potpunosti renovirana, a  obezbijediti potpuno novu lokaciju za izgradnju nove“, mišljenja je Vasiljević.

Na kraju objave, on je pozvao sve ljubitelje rukometa da danas ipak dođu, na „poligon kod gimnazije“, da „uživamo u dobrom rukometu i bodrimo našu Slogu, uz nadu da ćemo sledeće godine ugledati „Dobojsku Arenu“.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube