Naslovna Najnovije Dogovor pao, mještani dobili garanciju načelnika

Dogovor pao, mještani dobili garanciju načelnika

0

Dočekali su mještani Gornjeg Zalukovika, da ih nadležni u opštini Vlasenica shvate ozbiljno. Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević primio je mještane Gornjeg Zalukovika, koji su tražili da im se asfaltira put do sela, na razgovor.

Dogovor je pao. Stanovnici Gornjeg Zalukovika dobiće asfalt. Barem je to obećao načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević na današnjem sastanku sa stanovnicima ovog mjesta. Dao im je, kažu, i pisanu garanciju.

– Dogovorili smo se da čim bude završeni radovi na ovoj dionici, čim se mašine povuku da će krenuti asfalt, od izvora Jadra, nekih dva kilometra i jače puta, objašnjava Stojan Radić,  stanovnik Gornjeg Zalukovika

Podsjetimo da je do protesta došlo kada su mještani Gornjeg Zalukovika zatražili od OC Jahorina, koji u tom dijelu radi vodovod za ski centar Igrišta, da im asfaltiraju put. Ali niko im se nije obraćao te su odlučili spriječiti mašine da krenu sa poslom.

Kako je voda neophodna ski centru problem se morao riješiti, a OC Jahorina se povukao i problem prebacio na Opštinu. Načelnik Vlasenice Miroslav Kraljević je konačno shvatio ozbiljnost situacije te je dao garanciju da će stanovnici Gornjeg Zalukovika imati prohodan put dok radovi traju.

– Dogovorili smo se i da neće biti problema u ometanju saobraćaja, da treba da se najavi izvođaču radova i da će oni obezbjediti uslove, kaže Mladen Prhić, stanovnik Gornjeg Zalukovika

Mještani kažu tek će vidjeti hoće li obećano biti i ispunjeno, ali oni će svoj dio dogovora ispoštovati i pustiti mašine da, nakon 11 dana blokade, startuju sa poslom.

(BN) Foto: BN

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube